29. kesäkuuta 2015

Esteratsu Gletti - pitkä videopostaus

Eiliselle aamulle oltiin sovittu ponien omistajan kanssa hyppykerta, ja viime hyppelöistä olikin jo reilu vuosi. Toiset vuokraajat ovatkin poikien kanssa hypelleet runsaasti, joten odotimme niiden hyppytekniikan olevan jo parempi mitä viime vuonna. Issikoitahan ei olla luotu hyppäämiseen, joten olemme sen jättäneet aika vähälle, ja ajatellut hypellä välillä ihan jumppausmielessä ja vaihteluna koulutuuppailuun ja askellajiratsastukseen. Viivin kanssa siis olimme tälläkin kertaa liikenteessä, käykää ihmeessä kurkkaamassa hänenkin bloginsa, sekä meidän yhteinen blogi-instagram @teamsuoraniskat!

"Ihan hiljaa hiivin tästänäin..."


Tällä kertaa tallilla oli aikaa runsaammin, ja käytimme sen hyväksi mm. siivoamalla molempien tarhat ja muutenkin liikkumalla hitaamman kaavan mukaan. Aina ollaan jouduttu käymään tallilla kiireessä, joten tämä kerta oli ihana poikkeus! Lämmin kesäsää vielä oikein houkutteli ulos töitä paiskimaan, mutta sekin kostautui pian kun tajusimme olevamme yltäpäältä hiessä...Maneesissa oli uralla jo valmiiksi välineet yhtä pystyä/ristikkoa varten, joten käytimme sitä hyväksi ja lisäsimme sen lisäksi kavaletin diagonaalille. Jostakin sitä on aloitettava, ja me päätimme pitää esteet vielä suht. helpoissa paikoissa ja pienissä lukemissa ;) 

Verkkasin Gletin melko samalla lailla kuin viimeksikin, eli ensin käyntiä ja ravia pitkin ohjin. Jatkoin ravin jälkeen käyntipuomeilla, etu- ja takaosakäännöksillä, väistöillä ja peruutuksilla, ja viime kerran tapaan ponski alkoi toimia jo varsin hyvin eikä se yrittänytkään enää juosta pois alta.

Mitäköhän asiaa mulla oikeen oli.. :D

Tulin puomeja vielä ravivälein muutamia kertoja, kunnes otin mukaan laukkaa. Alkuun lähdin helposti vain valmistelematta nostamaan laukkaa, ja siitä Gletti vasta innostuikin. Sain kuitenkin muutamien kurinpalautusmielessä tehtyjen väistöjen ja pysähdysten jälkeen ponin kuuntelemaan, ja sain kuin sainkin hyvän laukan nousemaan.

Yllätyttiin toden teolla, miten hyvää laukkaa sieltä irtosikin! Se pyöri harvinaisen hyvin ja Gletti eteni hyvää tahtia eteen. Myös nostoista saatiin toistojen kautta ihan älyttömän kivoja ja voimakkaita. Tultiin uralla olevaa estettä ensin puomikasana, ja sitten nostettiin pieneksi ristikoksi. Gletin hyppytyyli oli aika kummallinen ja sen laukka oli melko hankalasti säädeltävissä ennen estettä, joten niiden hyvienkin hyppyjen sekaan ilmestyi niitä tasajalkapomppuja ja hyppyjä aivan liian kaukaa tai aivan liian juuresta. Lopeteltiin siihen kun saatiin hyvät hypyt molempiin suuntiin!


Pahoittelen huonoa laatua, kuvailtiin lyhyellä putkellani ja siinä ei valovoimaisuus riitä hyviin kuviin maneesissa... 

Loppuraveissa Gletti tuntui viime kerran tapaan taas todella hyvältä ja pehmeältä, se saisi olla tuollainen kyllä koko ajan ;) pyörittiin pääasiassa ympyrällä tasaista ja hyvää ravia hakien, ja välillä vaihdeltiin suuntaa. Loppuun annoin ravailla pitkällä kaulalla, ja odoteltiinkin sitten tovi että Viivi kävi heittämässä Hugolle kamat niskaan.

Päätettiin lähteä omien loppukäyntien ja Viivin alkukäyntien ajaksi tutkimaan lähimaastoja ensimmäistä kertaa, ja löydettiinkin kiva hiekkatie, jonne olisi tarkoitus suunnata uudemman kerran keskiviikkona, tällä kertaa piiiitkän maastolenkin merkeissä! Pojat käyttäytyivät hyvin ja nautimme kyllä täysin siemauksin lämpimästä ilmasta ja vehreästä luonnosta :)

Kaikki kimojen kanssa puuhailevat varmasti tietävät tämän tunteen, kun hevonen muuttaa väriä hikoillessaan...Linkki videopostaukseen


Mitä tykkäsit videosta? Miltä meidän meno näytti?

12 kommenttia:

 1. Sentää joku oli kehittyny viimekerrast... XD

  VastaaPoista
 2. Sun ja Gletin menohan alkaa näyttää jo tosi kivalta! :) Video oli kiva, vaikka omasta mielestä olis voinu olla pikkusen edes puhetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, omaan silmään näyttää kans paremmalta! :) ja piti alkuun puhua, mut tulin niin paljon Viiviä aikasemmin, et se kokonaan jäi :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo siis näetkö miten mun kädet menee edestakaisin ja Gletin pää puolelta toiselle ja miten hirveessä virkkuukoukussa se on?
   Ei, en todellakaan sahaa.

   Poista
 4. Teijän meno näytti tosi kivalta, itelläki olis kova halu taas pitkästä aikaa issikan kyytiin, kun niin kivaa vaihtelua ovat :D Hugo taitaakin olla samassa karsinassa missä Vendi oli Inkisillä ollessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti paljon! Issikat on kyl hauskoja, aina yhtä hassua kavuta jonkun ratsastuskouluhepan kyytiin Gletin jälkeen... :'D ja aijaa, hauska kuulla! Nää on ihan siellä tallin perällä vikoissa karsinoissa :p

   Poista
 5. Videopostaus on kiva!Miten korkeita oot hypänny maksimissaan?Siis niinku ihan millä vaan hevosella ei pelkästään gletillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja yksittäisenä on tullu hypättyä 110cm :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!