4. heinäkuuta 2015

Linkkaa blogisi - tulokset osa 1

... Hieman jäljessä. 

Tosiaan kyselin linkattavia blogeja joulukalenterissani, mutta jostain syystä postauksen tekeminen ja blogien tsekkaaminen jäi puolitiehen, ja reistailevan wifimme kanssa en saanut edes tartuttua tuumasta toimeen missään vaiheessa. Nyt kuitenkin selasin kaikki blogit ajatuksella läpi, ja keräsin alle niistä silmiinpistävimmät! Nämä eivät ole siis missään järjestyksessä. Here you go ;)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  
Here and Now


Ensimmäisenä blogissa pistää silmään aivan mieletön ulkoasu, johon on selkeästi käytetty aikaa ja vaivaa sekä osaamista, eikä se muutenkaan ole se kaikkein tavanomaisin ulkoasutyyli mitä blogeissa tänä päivänä näkee ;) lyhyesti sanottuna, erittäin siisti ja simppeli blogi, ja teksti on helppolukuista ja hyvin kirjoitettua. Koko blogi on siis selkeä ja sieltä löytää nopeasti kaiken etsimänsä, ja postaustahtikin on melko hyvä. Kuvia on paljon ja ne ovat erittäin hyviä! 

Ainoa miinus blogissa on ehkä mun silmiini kuvien "ylitarkkuus" ja ehkä vähän turhan iso kuvaleima.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Tuntiratsastajan Matkassa


Hyvän ystäväni Marisan blogi, jossa hän kertoo blogin otsikon mukaisesti tuntiratsastajan arjesta. Syksyllä hän kuitenkin suuntaa Ypäjälle opiskelemaan jolloin blogin sisältö muuttuu täysin. Olen jo pidemmän aikaa (monta vuotta) seuraillut! Postauksia tulee välillä ehkä harvakseltaan, mutta ne ovat helppolukuisia ja sujuvia. 

Esittelysivuja voisi hieman päivitellä. Ratsastuspostauksia saisi analysoida ja kuvailla enemmän. Ulkoasua voisi ehkä myös vähän hienosäätää, bloggerin valmistaustaa myöten, ja kuvia voisi olla joissakin postauksissa enemmän, mutta muuten mielenkiintoinen ja simppeli blogi :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  I don't have to fight, I just wear my crown


Aivan uusi blogituttavuus, ja lukaisin heti muutamia postauksia läpi! Banneri on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva, mutta taustasta pientä miinusta. Tekstien ja gadgettien tausta saisi myös olla valkoinen, tai ainakin gadgettien taustan voisi muuttaa läpinäkyvästä joksikin muuksi, sillä teksti hukkuu taustan kuvioihin. Postaustahti on erittäin hyvä ja säännöllinen, josta iso plussa! Kuvat hyvälaatuisia ja postaukset kivan rentoja ja helppoja lukea. 

Blogi kaipaisi myös esittelysivut, sillä ensimmäistä kertaa blogia lukiessani, jäi epäselväksi onko kyseessä oma, vuokra vai kenties pelkkä hoitohevonen tai ratsastuskoulun vakkari? Myös kirjoittajasta olisi ollut kiva kuulla lisää.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  My life with Horses


Toisen hyvän ystäväni Viivin blogi, jonka kanssa käymmekin aina kimpassa ratsastamassa vuokraissikoitamme ja ratsastamme samalla ratsastustunnilla Artukaisissa. Tykkään ihan hurjasti postauksien kirjoitustyylistä, sillä se on todella mielekästä luettavaa kerta kerran jälkeen. Kuvien määrä suhteessa tekstiin on sopiva, sekä muutenkin blogin siisteys ja asiallisuus antavat plussapisteitä. Ratsastuspostaukset ovat hyvin analysoituja ja selitettyjä. Esittelysivut ovat myös hyvät! 

Kaipaisin myös ehkä pientä hienosäätöä koodailujen kanssa, jolla saisi blogin yleisilmettä paranneltua. Postaustahti vähän hitaanpuoleinen, mutta siihenkin ollaan panostettu hurjasti viime vuodesta!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Onnea Etsimässä


Blogin päätarkoitus ja muu tarvittava selkeni itselleni heti kun astuin blogiin ensimmäisen kerran, ja se on suuri plussa. Heti blogin alussa lukeva "Kun hevosenomistajasta tuli ratsastuskouluoppilas" päästi hyvin perille blogin sisällöstä. Ensimmäisenä pisti silmään aivan ihanat kuvat ja blogin selkeys ja jonkinlainen "hempeys". Ulkoasusta pidän myös, sekä bloggaajan kirjoitustyylistä, joka ei kyllästytä. Postaustahti on kiva, välillä ehkä vähän väljähkö.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ponityttö seikkailee


Sofian blogin lukijana olen myös ollut jo muutaman vuoden, ja koko sinä aikana on blogissa pysynyt tasaisen hyvä laatu ja nopea postaustahti upeine kuvineen ja videoineen. Postaukset ovat ajatuksella ja taidolla kirjoitettuja ja omat mielipiteet tuodaan aina hyvin esille. Täältä löytyy niin syvällisiä ja ajatuksia herättävää pohdintaa kuin huumorilla kirjoitettua ns. kevyempää luettavaa, joka on mielestäni todella hyvä. 

Esittelysivut ovat hyvät, sekä postausten ja blogin laatu yleensäkin. Blogista löytää kaiken tarvitsemansa helposti. Postaukset ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia, eli niistä ei mitään moitittavaa. Tosiaankin lukemisen arvoinen!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Trakehnerin matkassa


Ensivaikutelma tästä blogista oli pirtsakka ja hyvä, jonka kesäinen ulkoasu ja laadukkaat kuvat tekevät. Tämä blogi oli itselleni ihan uusi, ja liityinkin lukijaksi. Blogi aloitti lukeman mukaan juuri puhtaalta pöydältä, ja tämänhetkiset postaukset vaikuttavat ihan laadukkailta. 

Tekstin määrä on kuitenkin aika niukkaa, sekä kuvien määrää voisi vähän rajoittaa joissakin kohdissa. Esittelysivuilta löytyy kaikki tarpeellinen, mutta Stigma-hevosesta voisi kirjoitella enemmän. Blogin etusivun esittelyteksti ehkä hieman sekava. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa


Katjankin blogia olen jo kaaauan aikaa lukenut, ja koko tämän ajan blogi on pysynyt mielenkiintoisena ja ihanan iloisena ja pirteänä. Tykkään kovasti siitä, miten postauksissa teksti on osattu tiivistää ja kirjoittaa niin, että lukiessa ei kyllästy. Kuvia ja videoita löytyy, ja ne ovat hyvälaatuisia. 

Nykyinen ulkoasu ei henkilökohtasesti ihan sytytä, mutta se on vain pieni miinus blogin kokonaisuuteen nähden :) Todella kattavat esittelysivut. Postaustahti on mielestäni juuri sopiva. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  


It's not just a horse


Tämäkin blogi oli täysin uusi tuttavuus. Ulkoasu on ihan kivan simppeli, vaikkakin bannerin kuvien laatu häiritsee ja otsikko on vähän turhan pienellä. Ensivaikutelma oli tästä blogista kuitenkin kivan pirteä ja iloinen! Tekstit ovat hyvin tiivistettyjä ja helposti luettavissa, eikä sitä ole kerralla liikaa. Kuvista myös plussaa, noin paljon hyvälaatuisia ja pirtsakoita kuvia on kiva katsella :) Pidän esittelysivuista kovasti, ne ovat todella selkeät ja kattavat. Postaustahti ehkä hitaammanpuoleinen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  


Osa 2 tulossa piakkoin!

14 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! Täytyypä ruveta katsomaan noita blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Rupea ihmeessä, ovat kyllä lukemisen arvoisia :p

   Poista
 2. Thäänks bae saat tulla tekee mul ulkoasun jokukerta ku en jaksa ite tehä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis sä tuut meille koska tääl on gimp B)

   Poista
 3. Kiitos! Ja joo toi banneri ei kyllä enää omaa silmää myöskää miellytä, en oo saanu aikaseks uutta banneria...:D

  VastaaPoista
 4. Mahtavia blogeja! Pitääpä paremmalla ajalla tutkia nuo uudetkin blogit :)

  VastaaPoista
 5. oii oonks mä tälläsessaki ollu mukana haha kiitos :D <3

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!