24. kesäkuuta 2015

Ssssuperponi

Tänään lähdin tallille matkaan ilman varsinaista kuvaajaa, mutta vannoutunut hevoskammoinen äitini onneksi tuli tällä kertaa tallin ovesta edemmäs ja ihastuikin tähän valkoiseen karvapallo-Glettiin kovasti. Hän tuli ottamaan alkuverryttelystä parit videot, mutta lähti ennen varsinaisen työskentelyn aloittelemista ottamaan päiväunet autolle. Siispä tyydyin laittamaan ravityöskentelyn ajaksi puhelimen kuvaamaan, mutta parhaat pätkät jäivät tämän videon jälkeen ratsastetuille parillekymmenelle minuutille. 

Tällä kertaa (viime kerrasta oppineena) olin edellisiltana kirjoittanut ylös kunnon treeniohjelman ja tehtävät mitä vuokrauskerrallani tekisin. Otin aluksi Gletin liinaan ja kävelytin viitisen minuuttia ympyrällä, jonka jälkeen otin vähän ravia. Koko hevonen vaikutti todella säyseältä ja rennolta, ja pärskikin tyytyväisenä. Siispä päätin nousta selkään ja verrytellä vielä pitkin ohjin sekä ravissa että käynnissä. Toisessa päässä oli liinatettavana toinen hevonen, mutta Gletti vähät välitti! Ehkä keskittyminen ei ollut sitä huippuluokkaa, mutta käyttäytyi se silti mallikkaasti. 


Tehtävänäni oli siis käynnissä pujotella toinen pitkä sivu (kokeilin myös tehdä väistöjä siksaktyyliin tötsien väliin, mutta ne olivat liian lähekkäin), siitä pituushalkaisijalle lyhyen sivun keskeltä, siellä väistöjä myös siksak tyylillä, jonka jälkeen suunnanvaihdos ja toiselle pitkälle sivulle 2-3 pysähdystä ja peruutuksia. Melkein jokaiseen kulmaan ja käännökseen tein myös etu- tai takaosakäännöksen. 

Tällä sain Gletin todella hyväksi, ei ole luultavasti koskaan ollut noin malttavainen ja rehellisesti avuilla käynnissä! Ei juossut pois alta ollenkaan, vaan se oikeasti käveli. Pyysin siltä siis koko ajan jotakin, jotta sille ei jäänyt yhtään aikaa lähteä juoksentelemaan. Tein parit avot ja etuosakäännöksiä myös pituushalkaisijalla, jonka jälkeen otin ravia, 20 minuuttia käyntiä työstettyäni. Ravissa ensin vähän herättelyä, jonka jälkeen erilaisia kaaria ja suunnanmuutoksia, väistöyrityksiä ja avoja. 


Sain suoraan ravista myös todella hyviä pysähdyksiä, joista tämä karvanaama ansaitsikin aina kunnon rapsutukset. Laukkaa otin vain muutamat nostot per suunta, ja lopetin kun sain hyvän noston aikaan. Välikäynnit, jonka jälkeen työstin ravissa samalla tavalla kuin aiemminkin. Paljon ympyröitä, suunnanmuutoksia ja siirtymisiä. Gletti muuttui yhtäkkiä kuin eri hevoseksi! Se keskittyi hurjan hyvin ja oli kevyt ja letkeä, ja alkoi hakeutumaan vähä vähältä pyöreämmäksi pitkiäkin pätkiä. Harmi, ettei laukan jälkeisistä raveista ole materiaalia, sen verran kivalta koko heppa tuntui!

Oikea ja monipuolinen alkuverryttely on siis Gletin ratsastamisen A ja O, ja sen huomasin taas tänään. Vaikka käynnissä sai ahertaa parin tusinan verran minuutteja, niin se kyllä palkittiin. Eikö se niin mene, että aina menee hyvin kun ei ole kuvaajaa, ja silloin menee huonosti kun on kuvaaja?

Metsäkylästä tuttu Carita-opettaja tulikin taluttelemaan hevostaan maneesille, ja räpsi meistä muutamat kuvat tullessaan. Eivät ne mitään edustavia olleet, kun Gletin keskittyminen herpaantui ensimmäisiksi viideksi minuutiksi kun tammaa tultiin juoksuttamaan ja taluttelemaan... Meno ei siis ollut kuvissa mitään kauneinta, ja näissäkin ne siedettävimmät otokset :D


 Tältä näytti Gletin turpa ruuan jälkeen, kovasti yritti pussailla...

Muistakaa edelleen käydä seuraamassa blogin instagramia! Löytyy nimellä @teamsuoraniskat.


8 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja video. :) Menette todella hyvin. ^_^

  VastaaPoista
 2. Gletillä tota tukkaa riittää... XD Mutta kiva että poni meni hyvin ja siltä se näyttikin! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo o, pitää luottaa vaan vaistonvarasesti siihen et se asettuu - sitä sierainta ja silmäkulmaa kun ei tuon pehkon takaa nää ;) ja kiitos kovasti! ♥

   Poista
 3. Jahas neiti on vieny meijän suitset :D mut paljon paremmalta näyttää mitä viimeks ;)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!