2. heinäkuuta 2015

Issikkavaellus meidän tapaan

Niin kuin viime postauksesta saatoittekin jo luntata, oli tälle päivälle vuorossa astetta pidempi maastoreissu. Viime maastosta olikin jo aikaa, mutta itselleni oli jäänyt pienimuotoinen jännitys tämän orhin kanssa maastoilusta viime vuoden yllättävän ryöstämisen ja tallin pihalle asti nelistämisen jälkeen. Siispä juoksuttelin ennen maastoon lähtöä tämän pienen valkoisen karvapallon, ja se vaikutti varsin rauhalliselta ja lauhkealta, joten aika varmoin mielin lähdettiinkin maneesilta kohti Maskun tuntemattomia maastoja.

Saatiin ihana Jenna vapaaehtoisena meidän mukaan pyörällä, joka kuvailikin meistä sekä tallissa että maastossa paaaaljon materiaalia. Niitä kaikkia videoklippejä - joita oli vajaa puoli tuntia - oli aivan tuhottoman vaikeaa tiivistää lyhyeen videopostaukseen, joten tämäkin venyi aika runsaasti. Koitin tehdä tästä astetta kevyempää katseltavaa, joten toivottavasti jaksatte katsoa loppuun asti!


Lähdimme mukaan siis ihan kunnon vaellusvermeissä, eli riimunnarut vyötäisillä ja hepoilla riimut päässä, eväsreppua muffinsseineen ja leipineen unohtamatta... Pojille oli tietysti myös omenaa ja kaiken varalta kaviokoukkukin matkassa. 

Kävimme heti ensimmäiseksi tutkimassa uittopaikan, jossa oli ollut vielä tovi sitten ihan kunnolla vettä. Sieltä löytyi harmiksemme enää vain muutama lätäkkö jossa kävimme kääntymässä ja järkyttämässä näitä kahta karvakasaa. Yllätykseksemme Hugo käveli veteen kuin vanha konkari, mutta Gletti vähän katseli lätäköitä ihmetellen, että onko nyt ihan pakko mennä tuonne koipiaan kastelemaan. Lopulta sekin porhalsi ihan reippaasti veteen ja sai sitten syödä hetken. 

"Kato hei mä oon rohkee!"

Hienolle pojalle kiitosta!


Töltättiin muutamia pätkiä edestakas, ja itsekin sain kokeiltua ihan kunnolla sitä tölttiä, ja saatiin kuulemma ihan puhtaitakin tölttipätkiä, vaikka välillä meno muuttui vähän passitahtiseksi kun oma keskittyminen herpaantui. Ainoa pelonaiheeni oli ennen maastoa, että en saisi pideltyä Glettiä ollenkaan, mutta se tuli älyttömän hyvin takaisin pienestäkin pidätteestä ja kuunteli tosi hyvin! 

Laukatessamme yhden lyhyen ylämäen se ainoastaan innostui niin paljon, että mun oli aivan pakko kääntää se Hugon takaa pois ettei olisi tullut kengästä. Pojat käyttäytyivät onneksi siivosti eivätkä lähteneet kiihdyttelemään vaikka juoksivatkin hetken rinta rinnan. Jokaisen vauhdikkaamman pätkän jälkeen annoimmekin niiden syödä hetken vihreää ja rauhoittaa mieltään. 

"Tolla toisellaki on ruokaa nii mäki haluun!"

Pysähdyimme parille puunrungolle istuskelemaan ja syömään eväitämme, mutta lähdimme melko nopeasti pois kun jouduimme hyttysten syömäksi. Meille kaikille jäi maastosta ihan mieletön fiilis ja issikat näyttivät valtavan tyytyväisiltä ja iloisilta kävellessään rinta rinnan ja pitkin ohjin lämpimässä kesäsäässä! Mietittiin juuri, että meistä tulisi puskaratsastajia eikä meitä näkisi enää kentällä höyläämässä koulua... Niin kivaa ja mieltä virkistävää tämä maastoilu oli, varsinkin noin loistavalla seuralla :) Käykää tsekkaamassa ihmeessä Viivinkin blogi, siihen pääsette tästäTämä pehmoinen tie töltättiin useampaan kertaan :) // Tölttipätkän jälkeen syömistauko palkkioksi!
10 kommenttia:

 1. Olipas kiva videopostaus! Sopivan pitkä ja monemoisia klippejä! :) Hauskaa näytti olevan. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Kuinka kauan olitte maastossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja se taisikin unohtua postauksesta, mutta n. 1,5h! :)

   Poista
 3. Mahtavaa, että teillä on mahdollisuus tuollaiseen! Kiva, kun teillä oli kuvaajakin matkassa, hienoja kuvia ja kiva video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ponien omistaja on ihan älyttömän mukava ja olikin tosi mielissään kun kerrottiin reissustamme :D kiitoksia kovasti! :)

   Poista
 4. Kiva video & postaus:)Voi kumpa mullaki olis mahdollisuuksia mennä tollaselle maastoreissulle!Ootte onnekkaita kun pääsitte!:)Missä toi Gletti muuten asuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Varmasti tällaisia mahiksia tulee hyvän vuokrahepan osuessa kohdalle, tai miksei vaikka omankin? ;) Gletti ja Hugo asuvat muutaman kymmenen minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta, Maskussa Inkisten yksityistallilla! :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!