9. heinäkuuta 2015

Vinous on tarttuvaa

Tänään pääsin yhdessä Marisan käymään tallilla Gletin ratsastamassa, kun Viivi oli itse mökkeilemässä. Tajuttiin vähän liian myöhään, että aikataulu oli turhankin tiukka bussien suhteen, joten jouduimmekin pitämään kiirettä. Suuntasimme maneesille, sillä säätiedotus enteili alkavaa sadetta - eikä siltä kyllä vältyttykään. Verryttelin ponin samalla tavalla kuin aiemmillakin kerroilla, eli pitkin ohjin ravin ja käynnin käyttäen laajoja kaarteita ja suunnanmuutoksia. 


Tämän jälkeen työskentelin käynnissä jonkin aikaa, varsinkin väistöillä ja etu- ja takaosakäännöksillä. Pysähdyksien ja peruutusten avulla sainkin Glettiä paremmin kuulolle, ja väistötkin alkoivat vähä vähältä luonnistumaan siihen meille mulle vaikeampaan suuntaan, eli vasempaan. Gletti ei kyllä oikeastaan anna mitään istuntavirheitä anteeksi, ja se tuli huomattua tänään. Itselläni on ollut jo kauan treenin alla keskivartalon lihaksisto ja vatsalihakset, eivätkä ne vieläkään ole sitä mitä tavoittelen. Siispä varsinkin keventäessä välillä tasapainoni horjahti taaksepäin, jolloin poni ampaisi eteenpäin kuin ohjus ja sitten tapeltiin taas muutamien ympyröiden verran oikeasta ravivauhdista.


Olen itse erittäin voimakkaasti vino vasemmalle, joka tulee huomattua jokaisella hevosella jolla ratsastan. Se ilmenee siten, etten saa ratsastettua vasenta pohjetta läheskään koskaan läpi, enkä saa vaikutettua sillä enkä vasemmalla istuinluullakaan tarpeeksi. Olen myös ylävartalosta yhtä vino, joten huomaamattani työnnän koko ponia oikealla istuinluulla ja lonkalla vasempaan. 

Tämän huomasi varsinkin ympyrällä ja suoralla uralla ratsastaessa, oli askellaji mikä tahansa. Gletti yritti siis koko ajan lähteä punkemaan sisälle, ja jos huomautin ronskimmin sisäpohkeella, se veti herneen turpaansa ja lähti juoksemaan. Sisällepäin asettaessa se muuttui kuuroksi sisäpohkeelle ja yritti lähteä kääntymään taivutuksen suuntaan. 

Gletti tykkää työskennellä paljon mielummin, kun sitä kiittää usein!

Tämän asian kanssa tapeltiin varmaan puolet ajasta, eikä saatu minkäänlaista edistystä asialle. Poni vain puski pois uralta ja ympyrän keskelle vaikka miten yritin asetella itseäni satulassa suoraksi. En saanut siis oikein mitään tatsia Glettiin ratsastuksen aikana, ja kaikki suunnitelmani tunnin kulusta katosivat sen sileän tien. Hinkattiin siis pääasiassa kolmikaarisilla, ympyröillä ja suunnanvaihdoilla tätä suorana kulkemista ja sisäpohkeen kuuntelemista. Edellisenä päivänä olivat käyneet myös toiset vuokraajat melko kevyesti, ja olivat maininneet etteivät ponit olleet kuunnelleet apuja yhtään. Sama fiilis taisi olla siis ponilla tänäänkin, vaikka se syy oli täysin siellä satulassa. 

Tässä täydellinen esimekki poski ja lapa edellä juoksevasta hevosesta, vaikka kuinka sillä sisäpohkeella yrittää huomautella... 

Seuraavasta ratsastuskerrasta en vielä tiedäkään, ensi viikko olisi tarkoitus olla purjehtimassa, ja 26.7 alkaakin jo Einolan leiri! Tämän kerran kuvista suurin osa oli maneesin pölyn keskellä, ja siihen päälle vielä kameran aiheuttama kohina (rakeisuus), joten laitoin postaukseen ne mistä sai eniten selvää, ja mitkä eivät olleet kesken meidän neuvotteluja sisäpohkeen kuuntelusta ja kunnollisesta asettumisesta... :D


4 kommenttia:

 1. tämä kiva postaus :3 saa nähä millo tulee yhteispostauksii hugelin kans ku ollaa molemmat eriaikaa matkoil :(

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo Gletti, vaikka vaikuttaakin toisinaan melko haastavalta tapaukselta<3 Itsekin olen ratsastanut issikoilla kuutena vuotena peräkkäin Saaga-tallin leirillä, sekä olen muuten vain käynyt siellä ratsastelemassa. Ja haaveena olisi joskus saada juuri tuollainen hulmuharjainen kaunotar itsellekin!

  Sinun postaukset ovat todella kivaa luettavaa. Niissä on tarpeeksi kuvia ja itse teksti on selkeää ja helposti luettavaa, hyvä hyvä! Postaustahtikin on melko säännöllinen. Varsinkin nuo sinun mielipidepostaukset ovat todella hyviä, kun kerrot mielipiteesi selvästi ja perustelet sen mutta et "hauku muita suohon" siitä, että he ajattelevat toisin. Lisäksi ne ovat vielä hyvistä aiheista!! Niitä siis lisää, ja toivoisin myös lisää extra-postauksia Gletistä, jossa siis et välttämättä ratsasta tai teette Gletin kanssa jotain muuta ;) esim. valmennuksista olisi kiva kuulla ja tuo maastopostaus oli todella kiva piristys.

  Blogisi on oikein kiva bogi, minkä näin jo heti sivun avatessani ja ulkoasun sekä nuo sivupalkin tekstit ensimmäisen kerran nähdessäni!! Toivottavasti jaksat siis kirjoitella tänne vielä pitkään :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se osaa kyllä olla ihan mielettömän haastava jos vähänkään siellä selässä turhautuu ;D issikat kyllä sulattaa sydämen! Mut kiitos ihan supersuper paljon ihanasta kommentista, tällaisista piristyy päivä aina kertaheitolla! <3 ihana saada kerrankin tällaista rakentavaa palautetta blogista, tällaisia kaivattaisiin tänne enemmänkin ;) erikoispostauksia on tulossakin vino pino, pää pursuaa ideoita!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!