28. elokuuta 2015

Kavalettitreeniä

Tällä kertaa meillä oli melko tarkka skenaario päässämme siitä, mitä tekisimme tällä vuokrauskerralla. Kävimme Viivin kanssa rakentelemassa kentälle pienen ristikon, puomikasan ja kavaletin, joita oli tällä kertaa siis tarkoituksena treenailla. Kuvailin ensin Viivin ja Hugon menoa kentällä, jonka jälkeen kävin laittamassa Gletin kuntoon. Kenttä oli osittain lätäkköinen, mutta kyllä siellä mahtui menemään ja helposti kiertämään suurimmat lätäköt. Muuten se oli kivan joustava ja tasainen, kun normaalisti se pollyää aivan tuhottoman paljon eikä siellä näe edes eteensä.


Verryttelin Gletin saman kaavan mukaan kuin aina, eli ensin pitkin ohjin käyntiä ja ravia, jonka jälkeen käynnissä avut läpi. Käyntiä en ehtinyt paljoa ottamaan tiukan aikataulun takia, joten Gletti jäi todella kuuroksi sisäpohkeelle vasempaan. Se tahtoi punkea sisäänpäin kyseisessä kierroksessa, mutta kun otin raipan sisäkäteen ja muistuttelin pohkeen taakse sen kanssa, alkoi poni kuuntelemaan paremmin. Vaikka se olikin todella energinen vapaapäivän jäljiltä, oli se silti miellyttävä ratsastaa ja toimi itseasiassa paljon paremmin hieman löysemmällä tuntumalla. 

Ravissa tulin puomeja ravivälein, sekä tein voltteja ja muita kaarteita sekä suunnanmuutoksia. Laukkaa otin hetken ravailtuani, ja se tuntui todella nelitahtiselta. Se oli pätkittäin todella hyvää, mutta kaarteissa tuntui leviävän käsiin täysin. Pienten kokoamis-lisäämis-siirtymisien jälkeen laukka alkoi sujumaan paremmin, joten annoin Gletin sitten kävellä hetken.

Koitin saada laukkaa pyörivämmäksi keventämällä istuntaa ja pyytämällä reilusti eteen.

Välillä mä ihmettelen, miten tää poni nää jalkansa oikein sijoittelee ja mikäköhän tämän kuvan askellaji onkaan... :D


Tämän jälkeen lähdettiin toteuttamaan pienimuotoista kavalettitreeniämme, jossa lähestyin erilaisilla teillä ja temmoilla. Sain Gletin pääosin tuotua niihin hyppypaikkoihin mistä halusinkin, mutta se mielummin lähti pohjasta kuin kaukaa. Lopeteltiin, kun oltiin saatu kaikille hyvät ja sujuvat hypyt, mihin olin ainakin itse erittäin tyytyväinen. Loppuraveissa Gletti tuntui huippu letkeältä ja rennolta, ja pystyin hetken vielä työskentelemään harjoitusravissa erilaisilla kiemuroilla. Tarvitaan vielä vähän treeniä tuon laukan kanssa, mutta Gletti hyppää ainakin kivan positiivisin mielin noita pienempiä! 

Artukaisten puomitunnin jouduin jättämään väliin melkein koko päivän kestäneen lievän migreenin takia, mutta ensi viikolla luultavasti tuuppaillaan Gletin kanssa keskiviikkona ja torstaina hypätään Artukaisissa! Olen kirjoitellut todella paljon postauksia valmiiksi, joten postaustahti tulee pysymään suht. tiheänä lähiaikoina, toivottavasti kelpaa ;)

Oripojat tekemässä tuttavuutta, ja Glettiä ei voisi pätkääkään kiinnostaa!


10 kommenttia:

 1. Tosi ihanan näköiset askellajit. :D Kuurous sisäpohkeelle ei kyllä näy tälle taholle ollenkaan, ratsastajahan sen yleensä ekana huomaa. Tosi kivan näköistä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on niin hauskan joustavat :D ja jep, tuossa vaiheessa kylläkin oltiin tästä päästy jo eroon eikä sitä videoilta niin huomaakkaan. Kiitos tosi paljon!

   Poista
 2. Gletti näyttää tossa videolla mun mielestä tosi kivalta, varsinkin tossa viimesellä ravipätkällä! Tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tossa vikalla ravipätkällä se oli tosi kivan letkeä ja rento! Kiitoksia <3

   Poista
 3. Gletti on kyllä niin kivalta vaikuttava heppa! Kiva nähdä videoa taas :) Ihan kivasti näytti sujuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on kiva, kunhan ne piirteet osaa siitä kaivaa esiin ;D kiitos!

   Poista
 4. Quu tossa meijän kaverikuvas "Mikä lumipallo sää oot" :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpäää ja Gletti ei vilkassukkaan sinne päi :'D

   Poista
 5. haha hyi että vois alkaa oppii kuvaamaan XD noh onneks se näytti livenä kivemmalt mitä täsä B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh mitä pienistä XD ja jep niinhä se aina 8)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!