20. elokuuta 2015

Kesäpoika

Ai että mä tykkään näistä ilmoista! Pitikin tulla kunnon helleaalto kun joudun viettämään puolet päivästäni koulun penkillä istuessa. Lukion toinen vuosi siis starttasi viime viikolla, ja onnistuin itseni kipeyttämään hirveään flunssaan, jonka johdosta torstain puomitunti Artukaisissa, sekä Gletin liikutus lauantaina jäivät harmiksi väliin. 

Nyt kuitenkin ollaan paremmassa jamassa ja pääsin kolmen viikon pitkän tauon jälkeen vihdoin ratsastamaan tällä valkealla hurmurilla, joka tuli huudettaessa iloisesti portille vastaan komeassa seepraloimessaan ;) lämpimän sään takia mietittiin maaston ja kevyen kenttätreenin välillä, mutta päädyttiin kentällä pyörimiseen ilman satulaa. Alkuun meidän piti kuvata pitkä ja monipuolinen videopostaus yhdessä kaverini Jennan kanssa, mutta tajuttuamme kiireisen aikataulun, tyssäsi sekin idea alkuintroa kuvatessa. Ehkä joku toinen päivä sitten!


Kentälle osui kivasti pieni tuulenvire sekä lämpötila oli hieman tipahtanut, joten siellä ei onneksi sulanut aivan heti. Gletti vaikutti innokkaalta mutta kivan säyseältä ja rennolta, ja toimi oikein kivasti yrittäessäni ensimmäiset 10 minuuttia käännellä sitä pelkästään pohkeella ja istunnalla, ohjat löysänä kaulalla. Saatiin sitä aika hyvä käyntiverryttely ja Gletti tykkäsi kulkea turpa maata viistäen ja ympärilleen katsellen. 

Siitä keräilin ihan vähän ohjia ja siirryin verryttelemään samalla kaavalla ravissa, toisella kädellä ohjia pitäen. Vaihdeltiin suuntaa paljon ja tehtiin erikokoisia kaaria ja ympyröitä länkkärityyliin, ja poni tuntui nauttivan siitä ettei edessä ole yhtään painetta ja se saa valita millä korkeudella päätään pitää. 


Tämän jälkeen keräilin ohjat ja aloin työskentelemään käyntiä paremmaksi. Jo muutaman väistön ja peruutuksen jälkeen huomasin, miten kivalta käynti tuntuikaan! Rennon rempseä ja kuuliainen hevonen on ensimmäisten käyntien aikana aika vieras käsite vielä meille, ja Jennallekin huudahdin monta kertaa, että "kato se kävelee!". 

Siinä hyvässä käynnissä pystyimme jumppaamaan erilaisten volttien, väistöjen, isojen taivutusten ja avojen kautta käyntiä vieläkin paremmaksi, ja pienen työskentelyn jälkeen Gletti alkoikin rentoutua selästään ja askelistaan, kun oli alkuun ollut melko jännittyneen tuntuinen selästä ja takaosasta.


Ravia otin kun käynti tuntui kivalta, ja ravikin oli mukavan joustavaa ja sain siinä ratsastettua Glettiä pohkeella normaalia enemmän ilman, että se lähti kiihdyttelemään. Siispä ravi oli loppupeleissä ihan älyttömän kivaa ja ponski tuntui tosi hyvältä, vaikkakin oli paljon laiskempi mitä yleensä. Ravailin pääasiassa suunnanmuutoksilla ja isoilla ympyröillä sekä lävistäjillä, jumppasin avoilla ja pienemmillä volteilla taivuttaen runsaasti, ja pidin koko ajan vähän tavallista löysempää tuntumaa suuhun ettei sinne muodostuisi yhtään turhaa painetta - mistä Gletti yleensä hermostuukin.

En viitsinyt raukkaa enää sen enempää ravuuttaa, joten käveltiin sitten loppuaika. Kokonaisuudessaan mentiin ehkä 40 minuuttia, eikä Gletti ehtinyt onneksemme edes hiestymään (eikä myöskään ratsastaja). Melko kevyesti siis mentiin! Ratsastuksesta jäi mielettömän hyvä fiilis, ja harmiksi ravissa työskentelystä ei tullut kuin yksi pätkä sekä vain yhden käden sormilla laskettavissa oleva määrä ihan onnistuneita ravikuvia, olisi ollut kiva nähdä toisesta perspektiivistäkin meidän menoa ja näyttää teillekin miten ihanan letkeä se olikaan! Saisi poitsu olla aina yhtä miellyttävä ratsastaa, tästä on suunta (toivottavasti) vain eteenpäin. :)

Eilen keskiviikkona käytiin Viivin ja Caritan kanssa maastoilemassa, ja tänään illemmalla päästäänkin Artukaisiin hyppelemään. Kaikista ratsastuksista tulossa materiaalia, joten blogi tulee olemaan aktiivinen ;) saatiin maastoon lainaan vielä Caritan gopro, jolla kuvattiin maastosta, kentältä ja tallista pätkiä koostevideolle. 
Mitä te tykkäätte tehdä kun on kuuma?


2 kommenttia:

  1. Ihana Glentti! Kivan näköistä menoa :) Juuri mietin mitä rennompaa tekisin seuraavalla kerralla, mutta nytpäs tiiänkin. Ilman satulaa meno ja alkuun just pelkästään istunnalla ratsastusta voisin toteutella myös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvä että tuli ideoita, tuo ainakin meillä toimi ja ponski nautti kovasti :D

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!