4. elokuuta 2015

Lainaratsuilua

Heippa! Täällä kirjoittelee Lauri, jo 18 vuotta täyttänyt ruunanrupsukka, joka asustelee samalla tallilla Gletin kanssa. Olen kierrellyt HeA luokkia kun olin nuorempi, mutta nyt kisani ovat kisatut ja minulla ratsastellaan säännöllisesti sileällä ja maastoillaan. Välillä hinkataan helppoja puomitehtäviä, mutta pääasiassa nautin rennosta kouluratsastuksesta ja maastoista. 

Olen siis perinteikkään pullea, valtavan pään ja lempeät silmät omistava suomenhevonen isolla ässällä, ja toimin eilen Emman lainaratsuna, kun Gletti oli taas astumismatkalla odotettua pidempään. Emma ja Viivi tulivat minua hakemaan laitumelta omenan kera, ja annoinkin heille kiltisti kiinni ja seisoin rauhallisesti paikallani kun tytöt kuorivat minut kurapeitteestäni.


Vanhahko kun olen, tarvitsen vähän pidemmän kaavan alkuverryttelyn, jonka Emma hoiti voltteja, pysähdyksiä ja väistöjä tehden. Alkuun en oikein ymmärtänyt mitä kuski minulta vaati, mutta pian väistötkin alkoi luistamaan ja tein oikein isoja ristiaskelia, mistä Emma oli tosi tyytyväinen. Pitkän käyntityöskentelyn jälkeen lähdin mielelläni ravaamaan, ja Emma kuulemma piti pehmeästä ravistani paljon! Hän istuikin harjoitusravissa suurimman osan ajasta, ja minähän tein kaiken mitä hän vaatikin. 

Huomasin kuitenkin kuskin vinouden, joten käytin sitä ehkä vähän hyväkseni ja ryhdyin punkemaan hänen pohjettaan vasten vasemmassa kierroksessa. Hän kovasti yritti saada pidätteen läpi myös vasemmasta ohjasta, mutta tykkäsin purra kuolaimeen ja vältellä kaikkea painetta, mikä kohdistui kyseiseen ohjaan. Muutaman taivutteluyrityksen jälkeen luovutin ja annoin periksi, jolloin ratsastettavuuteni kuulemma parani ja Emma pystyi paremmin vaikuttamaan siellä selässä. 


Viivin oli pakko ikuistaa tämä hetki kun kuski otti kypärän pois saadakseen hupparin päältään... :D hötönetti laulamaan nyt kun ilman kypärää ratsastellaan!

Hugo makoili auringonpaisteessa supertyylikkään loimensa kera ;)


Ei hän mitään ihmeempiä minulta vaatinut, joten mentiin aika kevyesti. Jolkoteltiin kentällä ehkä 45 minuutin verran, ja sain laukata kumpaankin kierrokseen jonkin verran. Osaan tehdä vaihdotkin, joten Emma halusi kokeilla niitä. Välillä juksasin vaihtamalla ristilaukalle, mutta muutaman kerran saatiin tehtyä puhtaat vaihdot, jonka jälkeen sain ravailla pitkin ohjin. 

Hölkkäsin turpa maata viistäen ja tykkäsin mennä ihan rentona ja letkeänä, johon oli kiva lopetella. Emma oli tyytyväinen tähän ratsastukseen, ja taputtelikin minua paljon kiitokseksi. Minä esiinnyn Emman hyvän kaverin Viivin blogissa luultavasti jatkossa, joten kuulumisiani voi lueskella sieltä ;) Ratsasteletteko te paljon muiden hevosia?

11 kommenttia:

 1. Lauri on aika söpö! P.s osaat ratsastaa ihan sika hyvin!

  VastaaPoista
 2. awww :3 Meen heti tekee htnettii topan omg

  VastaaPoista
 3. Näyttääpäs Laurin askeleet ihanan pehmeiltä :-) Tosi kiva postaus ja hienosti te kyllä meette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ravi oli tosi pehmeää mutta laukassa mulla oli vähän enemmän ongelmia istua :D kiitos paljon!

   Poista
 4. Ihana Lauri! :-) Välillä on kiva päästä ratsastamaan hevosilla joilla ei ole koskaa ennen mennyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Älä muuta sano, tosi kiva välillä päästä ihan vieraan hepan selkään :D

   Poista
 5. Kiva postaus! Millois muuten Einolan leiri postausta ilmestyy?;)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!