23. elokuuta 2015

Tasaista ja sujuvaa

Näillä fiiliksillä sujui torstain estetuntimme maljakentällä, ratsunani vanha ja tuttu Karina. Uudemmille lukijoille tiedoksi, että tällä kyseisellä hevosella siis hyppelin pääasiassa viime kauden, joten tunnen tamman ratsastettavuuden jo melko hyvin. Karina oli edelliseltä tunnilta jo valmiina, joten oletin sen olevan todella väsähtänyt kuuman ilman takia. Toisin oli, ja sain tammaa herkistettyä todella hyvin heti alkuverkassa jo! Se pyrki hyvin eteen ja taipui hyvin, ja oli pehmeä ja letkeä ratsastaa.


Mittasuhteet ei ihan täsmää tässä, mutta tällaisia teitä tehtiin radalla.

Otettiin pienelle portille verkkahyppyjä, ja ne eivät oikein sujuneet sitten mitenkään päin. Pyysin Karinaa hyppäämään yleensä vähän kauempaa, mutta se pelasi mieluummin varman päälle ja otti vielä yhden miniaskeleen. Kun korkeus kasvoi, alkoi hypytkin sujumaan paremmin. 

En muista estekohtaisesti miten hypyt menivät, mutta saatiin vähän huonompien sekaan myös niitä superhyviäkin, joista saatiin opettajalta runsaasti kehuja. Kaksi viimeistä rataa, jossa estekorkeus hipoi korkeimmillaan sitä ysikymppiä (huhhuh, oli niin luottoheppa alla ettei sitä edes hypätessä huomannut!) sujuivat todella tasaisesti ja Karina imi esteille normaalia enemmän. Se teki hyviä hyppyjä ja hyppäsi kaikki esteet juuri niistä paikoista mistä halusinkin, lukuunottamatta viimeistä hyppyä okserille jossa toin sen vähän turhan pohjaan. 

Tässä tultiin vähän pohjaan.


Loppuraveissa annoin Karinan ravata vapain ohjin ja se venyttikin pätkittäin kivasti alaspäin. Jäi aivan mielettömän hyvä fiilis tästä tunnista, ja tämä oli viimeisiä kertoja nykyisen opettajamme kanssa, sekä varmasti yksiä viimeisistä kerroista maljakentällä hyppämässä. Onneksi saatiin edelliseltä tunnilta valmis Sanne räpsäisemään parit kuvat, kiitos hänelle! :)

Mun lempparikuva!

13 kommenttia:

 1. Todella hienoja kuvia nämä kaikki! Kentällä saa kyllä otettua todella hienoja kuvia :) Kuvista päätellen teidän meno näyttää oikein kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi saatiin joku meistä kuvia räpsimään lopputunnista! Kiitoksia! :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Osaispa itsekin ohjata ja ratsastaa hevosta esteelle tolleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja treenaamalla se onnistuu, mäkin sain vasta puolitoista vuotta sitten tietää että on ratsastajan homma katsoa esteille paikat joten siinä asiassa ainakin ollaan kehitytty ja vain hyppäämällä se paranee :'D

   Poista
 3. Sun esteistunta näyttää näissä kuvissa mun mielestä tosi kivalta :) Kiva postaus ja hienoja nää kuvat!

  VastaaPoista
 4. Onks sulla aina torstaisin estetunti vai hyppäättekö satunnaisesti koulutuntien lomassa? Hienoja kuvia ja meno näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuolla tallilla estetehotunti, eli joka toinen viikko hypätään ja joka toinen mennään puomitehtäviä. Tietty jos pyydetään erikseen koulutuntia nii puomitunti voidaan korvata sillä :D kiitti paljon!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja vitsi miten ihania kuvia! :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!