10. elokuuta 2015

Voi kantapäät sentään

Heti kun ollaan päästy eroon käsiongelmasta, tulee vuoroon kantapää, jonka kanssa olen tuskaillut nyt jo melko pitkään. En tätä itse ratsastaessa huomaa, mutta videoista jälkeenpäin katsottuna varsinkin keventäessä jalka ja kantapää nousee jatkuvasti vaikka en pohjetta käytäkkään! Arvatkaa ärsyttääkö :D pidemmittä puheitta päästiin aloittamaan Artukaisten kausi estetunnin merkeissä, ja päästiin kolmen ratsukon voimin hyppelemään valtavalle maljakentälle!

Alleni sain aivan uuden tuttavuuden, Wildan, joka on melko nuori ja kömpelö, mutta suloisen vauvanaaman ja aika simppelin ratsastettavuuden omaava tamma. Sen liikkeet olivat kaikissa askellajeissa hauskat ja jännät istua, varsinkin ravi oli ihan toisenlainen mihin olin tottunut! Verryteltiin hevoset omaan tahtiin ja otettiin melko nopeasti mukaan laukkaa ja verkkahyppyjä ristikolle. Asiaa ei auttanut yhtään, että Wilda on jo valmiiksi todella etupainoinen hevonen, mutta tässäkin asiassa edettiin ajan kanssa.


Hypyt sujuivat hyvin, vaikka alkuun oli vähän hakemista nappuloiden kanssa. Wilda on sellainen hevonen, joka pitää tuoda esteelle ratsastaen, eikä vain jättää sitä yksin ja luottaa siihen että päästään esteestä joka tapauksessa yli. Siispä tultiin parille esteelle huonoihin paikkoihin, sekä otettiin pari puomia alas, mutta jotkut pienen ratamme osat sujuivat jo todella hyvin sekä saatiin paljon kehuja opettajalta!

Kokonaiskuva tästä tammasta oli positiivinen, vaikka yleensä nuoret ja sählät sekä hitaina pohkeille olevat hevoset eivät yleensä nappaakaan. Mutta eihän ensimmäisestä kerrasta uuden hevosen kanssa voi paljoa oikeastaan odottaa! Mielelläni ratsastelen Wildalla useamminkin, jos se mulle ratsuksi satutaan antamaan jatkossa. :)


Kuvia ei paljoa tullut, mutta näillä mennään!


Miten teillä ovat ratsastuskaudet alkaneet?

13 kommenttia:

 1. Noniiin vika rata näytti jo ihan esteratsastukselta :D Kyllä se tuosta viel paranee hyvähyvä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä näitä kuvia sentään jonkinverran oli, ihan sopivasti mun mielestä :D Kiva lisä tämä video!

  VastaaPoista
 3. Ei tuo sun kantapää edes nouse mun mielestä yhtään häiritsevästi :D Mutta kivalta näyttää, varsinkin toi vika rata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo videolle pistin kaikkein lievimmät tapaukset kun oma huomio kiinnittyi vaan siihen kantapäähän niitä pätkiä katsellessa :'D kiitoksia!

   Poista
 4. Teillä meni kyllä oikein mukavan näkösesti :D En kyl ite huomannu et noin alhaalta kuvasin tossa radan toisella okserilla ku aurinko paisto suoraan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;D ja joo ei se mitään, ei tullu mikää hyvä hyppy siihen!

   Poista
 5. Koska on luvassa Einolapostauksia/leirivideoo? :) Arvaa vaan kuinka oon niitä kytännyt! :DD Tiiätkö vielä, että aiotko mennä ensvuonna jälleen Einolaan?

  Teidän meno näyttää kyllä ihan mukavalta ekaks kerraks, tasaista ja sujuvaa. Tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka osa tässä tulikin, ja toiset tulee varmaan tässä parin kuukauden sisällä, samoin video! Kiva että niitä ootetaan ;D ja varmaan menen, leiri on viel kysymysmerkki :) kiitos paljon!

   Poista
 6. Ei näytä yhtää pahalta! Suunta vaa ylöspäin 8)

  VastaaPoista
 7. Kivalta näyttää teijän meno, ite en varmaa yhtää tykkäis mennä tolla, sen verran kuulostaa päinvastaiselta, ku mun mieleen olevat hepat on. Minkä korkusii hyppäsitte parhaimmillaan? Mun mielest kuvii oli ihan sopivasti. Video oli kiva, mutta ois kiva, jos taustalla ois musiikki, vaikka vaan niin hiljasella, et opetuski kuuluu! :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!