7. syyskuuta 2015

Maneesi yhä tutummaksi

Tervetuloa syyskuu, sekä Suomen perinteikkäät ja ihanat syyssäät sateineen ja pimenevine iltoineen! Tämän takia jouduimme hyppäämään viime torstaina maneesissa, jonka hohtavan valkeiksi maalatut seinät kuitenkin helpottivat paljon hyvien kuvien saamista - maneesikuvat kun eivät muuten ole suosikkejani pimeillä säillä. Opettajamme tosiaan vaihtui noin puoleksi vuodeksi, ja tämä oli ensimmäinen estetuntimme kyseisen opettajan kanssa. Ratsuni virkaa toimitti vanha tuttu Karina, joka oli taas edelliseltä tunnilta valmiina ja hyvin verkattuna. 

Alkukäynnit kuljin mahdollisimman paljon pois uralta ja yritin ratsastaa runsaasti temponvaihteluja käynnin sisällä istuntaa käyttäen. Kun otimme ohjat käteen, kävi käsky ottaa ulkokäteen jalustinhihnan pää. Aluksi kyseenalaistin kyseisen keinon toimivuuden täysin, mutta sain tosiaan pidettyä paljon tasaisemman tuntuman ulkoa tällä tavoin, jonka johdosta Karina alkoi hetkittäin hakeutumaan helpommin oikeanlaiseen muotoon ja tasaisemmaksi edestä kun tuntuma pysyi samana koko ajan.


Tulimme kahta puomia voltilla kaikissa askellajeissa ja kaikista suunnista, ja pelkäsimme ajan loppuvan tässä kohtaa täysin. Käytimme tunnista reilu puolet näiden puomien menemiseen, ja aloimme ryhmäläisten kanssa pikkuhiljaa turhautumaan kun tunnista oli enää vartti jäljellä. Sitähän varten meillä on joka toinen viikko puomeja, että niitä treenataan silloin eikä käytetä estetunteja puomitreeniin. Saimme kuitenkin tulla kolmen esteen sarjaa muutamat kerrat, ja hypyt sekä lähestymiset sujuivat meiltä joka kerralla hyvin. 

Tyytyväisenä ravailimme pidemmällä kaulalla loppuravit, jonka jälkeen pääsimme varmaankin viimeisiä kertoja metsälenkille kävelemään. Tulevasta viikosta on tulossa ratsastusten suhteen melko aktiivinen, ja viikonlopulle onkin sovittu yhden erittäin potentiaalisen vuokrahevosehdokkaan koeratsastus... Tästä karvakamusta enemmän jos kaikki menee hyvin!
Iso kiitos kuvaamisesta Essille! :)

10 kommenttia:

 1. Hyvin näytti taas menevän. Kivan näköinen tehtävä, mahtuu hyvin varmasti menemään tuollaisessa maneesissa. Taitaa jäädä meillä haaveeksi, kun kummallakin tallilla kouluradan kokoiset kentät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli kyllä kiva, muttei ihan se kivoin estetunneille - missä ei se puomien meneminen kuitenkaan se pääasia ole :D ja höh, kyllä sinnekin jotain keksii! ;)

   Poista
 2. Ei vitsi tsemppiä vuokraehdokkaan kokeiluun :) Toivottavasti loppu syksy olisi vähä kuivempi niin pääsisi vielä kentälle. Tosin itse joudun ympärivuoden ratsastamaan kentälläoli keli mikä tahansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan! Jep, ihan vaan hyvien kuvien takia ;)

   Poista
 3. nonni onnee sit "estetunneil" vaa :'D

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Olis kiva jos tekisit joskus sellasen postauksen, missä kerrot miten muokkaat maneesissa otetut kuvat ja millä asetuksilla otat maneesissa kuvia :p Sulla on nimittäin aika usein yllättävän hyvälaatuisia kuvia maneesistakin, jotka mulla ei onnistu ikinä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos myös ideasta, voisin toteutella jossain vaiheessa :D

   Poista
 5. Hienosti meette!❤️ Olisko sulla Emma mulle jotain ehdotuksia, kun oon nyt menossa mun ensimmäisiin koulukisoihin shettiksellä ja mua jännittää nii hirviästi! :D Niin olisko sulla jotain "vinkkejä" mitä mun kannattaa tehä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 mä unohdan aina hengittää eli se kannattaa aina! Ja se että harjottelee radan niin hyvin et muistaa sen ulkomuistista, ja sen ajatteleminen auttaa myös, että muitakin jännittää ja muut ovat ihan samassa tilanteessa kun sä! Tsemppiä! :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!