18. syyskuuta 2015

Puomeja ilta-auringossa

Torstaina 10.9 oli puomitunnin vuoro Artukaisissa, ja sain ratsukseni ihan uuden karvakamun, Belfastin "Sasun". Se oli valmiina edelliseltä tunnilta, joten se oli valmiiksi ihan hyvin vertynyt ja vastaanottavainen avuille. Sasua enemmänkin ratsastaneet ystäväni ovat maininneet, että vasen kierros on tämän hevosen kanssa rutkasti vaikeampi, ja sen huomasin heti. Sasu puri kiinni vasempaan kuolaimeen eikä suostunut taipumaan rehellisesti tähän kierrokseen. Kerroin tästä opettajalle ja kysäisin, oliko vika tosiaan siellä selässä vai ei, ja hän kertoi vasemman kierroksen olevan sille kaikilla ratsastajilla heikompi.


Kun sain haettua hyvän asetuksen ja taivutuksen sekä suoritettua alun puomitehtävät suosiolla läpi ravissa, otimme laukkaa. Sasulla oli mielettömän mukavan ravin lisäksi ihanan keinuva laukka, jossa sitä oli helppo ratsastaa ja jonka vauhtia oli helppo säädellä. Tulimme pitkällä lähestymisellä yhtä puomia, ja toisella pitkällä sivulla siirtymiä. Sasu oli kivan herkkä edestä ja kuunteli istuntaa ja pohjetta hyvin, joten selvisimme kaikista siirtymistä siististi ja suht. eleettömällä ratsastuksella.


Tulimme puomeja niin yksittäisenä kuin innarivälein ja eri suunnista ja lähestymisillä. Tykkäsin hirmusti Sasun ratsastettavuudesta ja liikkeistä, vaikka näin ensimmäisellä ratsastuskerralla meni suurin osa ajasta nappuloiden testailemiseen ja hevosen käyttöohjeisiin tutustumiseen. Ensi kerralla onkin estetunnin vuoro. Sitä odotellessa!

7 kommenttia:

 1. XDDD eihitto repesin tol musiikil ku oot muokannu sitä, kauhee miesmäinen ääni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh aina sä löydät jotain negatiivist XD

   Poista
  2. noei ratsastit tosi siististi sasulla hyvä :3

   Poista
 2. Ihanat askeleet! ♥ Ratsastat uskomattoman hyvin, ja Sasukin näyttää oikein mukavalta.
  Kaipaan tollasta isoa kenttää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sasulla on ;) Kiitos kovasti, tuo kenttä on kyllä ihan huippu! :)

   Poista
 3. Todella mahtavan näköinen ravi tällä! Et tosiaan turhaan kehunut sen liikkeitä :D Ratsastat kyllä videon ja kuvien perusteella todella hyvin! :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!