5. syyskuuta 2015

Ratsastus vailla määränpäätä

Hups, juuri kun kehaisin että blogi tulee olemaan aktiivinen - tulee melkeimpä viikon tauko, hyvä Emma! Keskiviikkona liikutin tuttuun tapaan Gletin, ja tällä kertaa mielessäni ei ollut mitään ideanpoikastakaan, mihin tämän vuokrauskerran käyttäisin. Mielessä kävi ilman satulaa jumppailu, mutta juuri kastellun maneesin takia päätin ottaa vähän totisemman tatsin tämän kerran ratsastukseen. Siispä laitettiin satula selkään, pidennettiin jalustimia normaalista kahdella, ja lähdettiin työskentelemään ihan kunnolla käyntiä läpi.

Tein väistöjä, etu- ja takaosakäännöksiä sekä koitin aktivoida takapäätä ja notkistaa koko hevosta parhaani mukaan. Gletti tuntui käynnissä hurjan vastaanottavaiselta ja oli hyvin pohkeen ja ohjan välissä. Saatiin kivoja pysähdyksiäkin pelkällä painolla! Työstin käyntiä mahdollisimman hyväksi noin 20 minuutin ajan, jonka jälkeen jatkoin samalla tavoitteella myös ravissa.


Tässä kohtaa Gletti levisi vähän turhan etupainoiseksi, mutta säilytti hetkittäin hyvän ja rennon muodon eikä yrittänytkään juosta pois alta. Pystyin siis ratsastamaan pohkeella normaalia enemmän, kun pienestä huomautuksesta se ei lähtenytkään kipittämään. Kun saatiin raviin enemmän ryhdikkyyttä ja painoa takaosalle, otin laukkaa mukaan. Laukkailin fiilispohjalla erikokoisia kaaria ja ympyröitä, ja otin paljon nostoja kumpaankin suuntaan. 

Ensimmäiset nostot ovat meille joka kerralla vähän hankalia, mutta hetken laukkailujen jälkeen Gletti kerää itseensä niin paljon energiaa, että se on hyvä hyödyntää voimakkaisiin nostoihin ja pyörivään laukkaan! Hetken mielijohteesta tulimme myös muutaman kerran maneesiin rakennettua pientä ristikkoa, jonka johdosta laukka parani entisestään. Sain tuotua Gletin hyviin paikkoihin ja vaikutettua laukkaan runsaasti, vaikkakin laukan jälkeen tahdottiin vain jatkaa sitä kovaa menemistä eikä rauhoittua ollenkaan. Loppuun saatiin kuitenkin hyvät pätkät ravia, jonka jälkeen lähdettiin yhdessä Sannin ja Ypin kanssa loppukäynneiksi maastoon. Sanni näytti meille kivan metsälenkin, jota käytän varmaankin jatkossa loppu- tai alkukäynteinä aina kun mahdollista!Ps. Älkää ihmetelkö tuota otsapantaa! Se valahtaa aivan koko ajan toiselta puolelta alaspäin, vaikka sitä koko ajan olisi nostelemassa. 

8 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!