26. lokakuuta 2015

Hidas, hitaampi, Lenttu

Viime viikon tuntia olin odottanut kuin kuuta nousevaa, mutta pettymykseksemme tuntimme oli vaihdettu esteistä puomeihin. Kaksi edellistä tuntia puomeja hinkattuamme olisi ollut enemmän kuin hyvä päästä terästämään osaamista niille esteillekin. Oman opettajamme ollessa Helsingissä, meillä oli keväältä tuttu sijainen pitämässä meidän neljän ratsukon poppoolle tuntia. Allani oli taas edelliseltä tunnilta tuttu Lenttu, jota olin tunnille toivonutkin.

Keskityin koko tunnin tasaiseen tuntumaan, jotta Lenttu ei saisi viskeltyä päätään. Niin kuin videolta huomaa, pää heittelehti joka ilmansuuntaan ja hevonen ei ollut kuulolla laisinkaan. Lyhyistä kannuksistanikaan ei ollut ilmeisesti minkäänlaista hyötyä, sillä tamma punki edelleen ärsyttävästi jalkaa vasten, sekä ei lähtenyt pohkeesta oikein mihinkään suuntaan. Eikä mitään reaktiota taivuttavaan pohkeeseen. Taisi palaa kuskilla hermo siinä kohtaa...


Tunnilla harjoittelimme vain aikalailla perusjuttuja, jotka tuntuivat olevan samaa luokkaa oman alkeiskurssini kanssa. Pitkät sivut kevyessä istunnassa, päätyihin ympyrät. Tämän tehtävän kautta en saanut alusta lähtienkään Lenttuun mitään tatsia, sillä työstövaraa ei juurikaan ollut. Laukkaakin pyöritimme vain ympyrällä vuoron perään kevyessä- ja perusistunnassa. Lenttu tuntui löysältä, haluttomalta ja ärsyttävältä. Voi kyllä olla että sen tekemä yksi tunti itseäni ennen oli väsyttänyt sen täysin, joten armahdattakoon sekin.


Puomeilla teimme siirtymisiä ravista käyntiin ja takaisin, ja myöhemmin puomikasaa, johon perään voltti toisen puomin yli, ja takaisin alkuperäiselle linjalle toisen puomin yli. Lenttu oli täysin kuuro pohkeelle, joten otettiin tyhmiä lähestymisiä ja huonoja teitä, joten tehtävästä ei jäänyt päällepäin mikään hirmuhyvä fiilis. Tämän jälkeen emme ehtineet edes loppuraveja ravata, joten jäimme suoraan kävelemään. Jos ensi viikolla olisi sitten pitkästä aikaa esteitä! Taitaa jäädä viimeiseksi estetunnikseni täällä, ellen saa jollekin toiselle päivälle sovittua toista tuntia. Nimittäin blogiin on puhaltamassa täysin uusia tuulia, joista kuullaan myöhemmin lisää!

   

8 kommenttia:

 1. Tää ei nyt kuulu postaukseen mutta miten saat videoihin ne ns lumihiutaleet ja sen sellasen punasen kohan kulkee siinä? mulla on ollu tää ongelma jo tooodella pitkään ja löydettyäni kanavasi aloin katsomaan videoitasi niin päätin sitten tulla kysymään sulta joten kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata!

  https://www.youtube.com/watch?v=OH2KGdSeaEQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on sellaisia ns. overlayta, löytyy esimerkiksi youtubesta kun hakee nimellä "overlays for sony vegas". Joko tallennat koneellesi koko videon (lataayoutube.com) tai sitten jotkut pistää niihin overlayhin numerot ja linkit siihen videon bioon, joista pääsee yksitellen lataamaan kaikki haluamansa, erillisen sivun kautta. :) kysy ihmeessä jos tulee muuta kysyttävää!

   Poista
 2. oi että on tämmösen "aloittelija"ratsastajan (niin no ehkei ihan alottelija, parisen vuotta tässä jo selässä istuskeltu ja kyllä sitä laukkaa ja hyppäämistäkin on jo kokeiltu mutta suhun verrattuna ainakin ihan aloittelija :'D) kyllä kiva lueskella näin taitavan ratsastajan blogia kun paljon saa vinkkejä ja pakko myöntää että tämä blogi onkin ainoa blogi jota luen aktiivisesti :D meet niin kivasti aina, osaispa itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, tällaiset kommentit piristää aina päivää! Kiitos paljon sulle, ihana kuulla <3

   Poista
 3. Kiva postaus! Tiedätkö minkä niminen Vegasissa on se "välähdysefekti"? Ja teet muuten tosi hienoja videoita <3!

  VastaaPoista
 4. Samaistun! Mä niin tiedän sen tunteen, kun ei saa ponista mitään otetta, koska lämmittelyt ei oo ehkä optimaaliset juuri tietylle ratsukolle. Esimerkiksi Pillerin kanssa pitäis taivutella paljon ja tehdä hurjasti siirtymisiä, mutta sitten taas esim. Morrilla pitää vaan tykittää täysiä eteenpäin, että se liikkuu johonkin- tuntuu, että tämä Lenttu olisi tätä jälkimmäistä kategoriaa yhdistettynä tuohon ylitaivutteluun. Mutta hei, jos se yhtään piristää, niin musta te näytätte kyllä hoitavan noi hommat tosi hyvin, vaikka heppanen onkin vähän jäykkä. Ratsastat tosi siististi ja nätisti! :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, ihanaa että joku sentään fiilaa :D tämän takia just tykkään verkata itsenäisesti, kun jokainen hevonen tarvitsee niin erilaisen verryttelykaavan. Mut kiitos paljon! <3

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!