13. lokakuuta 2015

Hyppyjä Wildalla

Jokunen viikko sitten oli taas estetunnin vuoro, jolle sain yllätyksenä Wildan. Vähän harmittelin hevosvalintaa tunnille, sillä en osaa ratsastaa tammaa yhtään. Verryteltiin hevosia ensin hetki käynnissä takaosakäännöksillä kulmiin, jonka jälkeen lähdettiin ravissa tulemaan kahden puomin linjaa. Wilda tuntui suht. hyvältä, ja se reagoi kivasti pohkeeseen. Laukassa tultiin samaa, mutta niin että ensimmäinen puomi tultiin ravissa ja sen jälkeen nostettiin laukka. Wilda oli tosi kivan tuntuinen, sain laukkaa hyvin säädeltyä ja nostot suoritettua täsmällisesti.


Ympyröillä pyysin laukkaa enemmän eteen, ja oli siinä naurulla pidättelemistä kun jokaisesta raipalla muistuttamisesta neiti veti herneen nenäänsä ja heitteli peräänsä. Ryhdyttiin jonkin ajan kuluttua ottamaan verkkahyppyjä kaarevalla linjalla, tavoitteena vaihtaa laukka. Wilda on jo valmiiksi melko tasapainoton ja tarvitsee paljon tukea ratsastajalta esteillä, joten tiesin vaihtojen olevan meille haasteellisia. Tultiin pieni pysty parisen kertaa, ja viimeisellä kerralla saatiin laukka onnistuneesti vaihtumaan! Tämän jälkeen pidettiin välikäynnit.

Rata, mitä tulimme oli melko yksinkertainen. Ensin suoralla linjalla pysty, päädyn kautta halkaisijalla olevalle okserille jossa vaihto, ja toisen päädyn kautta yhden askeleen pystyokseri -sarjalle johon tuli myös vaihto. Radat sujuivat meiltä kivan tasaisesti ja sain Wildan hyppäämään hyvin niistä paikoista mistä itse halusin. Jäi ihan kiva fiilis tältä tunnilta, ja Wildakin tuntui hyvältä tasapuolisesti koko tunnin ajan. Saatiin paljon kehuja tasaisesta temmosta ja omasta maltillisuudestani ja hevosen tukemisesta hypyissä sekä lähestymisissä. 


Viime estetunnilla hyppäsinkin ensimmäistä kertaa Hani-tammalla, mutta tästä ei ole valitettavasti materiaalia. Meitä oli tunnilla vain kolme, ja saimme hypätä ihan reippaasti ja kunnollisilla korkeuksilla, sekä loppuun harjoittelimme ratoja vielä tiukoilla uusintateillä ja reippaammalla ratatemmolla. Hieman oli nappulat hukassa, mutta ihan näppärä tamma tämä Hani kyllä - kunhan kuski ei vain lopettaisi ratsastamista heti kun esteet nousevat hipomaan ysikymppiä... 

2 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!