3. lokakuuta 2015

Missä mennään?

... Sen kun tietäisi itsekin.

Olen useita kertoja kuullut elämääni seuranneiden ihmisten suista kysymyksiä, jotka kuuluvat tyyliin "mitä järkeä on pyöriä jotain hallia ympäri" ja "mitä iloa saat tuosta kaikesta?". Nuo ovat tuntuneet aikalailla ikuisuuskysymyksiltä, enkä ole halunnut miettiä niitä enempää. Mielessä on pyörinyt monia vaihtoehtoja, on siellä käynyt ajatuksia lopettamisestakin. Niillä vähäisillä optimistin piirteilläni olen kuitenkin päätynyt ajattelemaan vain sitä, mitä kaikkea hyvää ratsastus ja hevoset ovat tuoneet elämääni, ja miten tärkeä osa ne ovat olleet siinä jo siitä lähtien kun opin kävelemään. 


Nyt ratsastukseeni on tullut taas vähän takapakkia. Tuntuu, että junnaan paikoillaan. Vaikka Gletin kanssa asiat ovat edenneet parempaan suuntaan ja olen oppinut ponskin käyttöohjeita kerta kerralta tarkemmin, tuntuu silti että tästä touhusta on kadonnut kokonaan se tärkein. Motivaatio. Ratsastuskerrat tuntuvat helposti pakkopullalta, ja nousen hevosen selkään koska on pakko. Koska olen sopinut vuokrapäivän, tai olen maksanut tämän estetunnin jo ja sen peruuttamisesta joutuisin maksamaan vielä lisää. Enää ei ole edes harmittanut perua tallille lähtöä, ennen kun en antanut edes kovimman kuumeen tai flunssankaan estää ratsastuksiani. Tämän myöntäminen ääneen kirpaisee hieman, ja nyt se tuntuu jotenkin "virallisemmalta" kun tulin sen tänne sanomaan. 


Toisinaan mietin, että jaksaisinko pitää ratsastukseen motivaatiota yhtään yllä, ellen kirjoittaisi blogia. Välillä tuntuu, että ratsastan vain tämän blogin takia. Vain sen takia, että pysyisin mukana blogiyhteisössä ja tuntuisin olevani yhtä jonkun isomman kokonaisuuden ja porukan kanssa. Jos lopettaisin kokonaan, tulisin katumaan sitä aivan sataprosenttisen varmasti. Tekisi mieli editoida ratsastuskoosteita ja kirjoitella ajanvietteeksi muille, mutta monien viikkojen postaustauot eivät varmasti olisi parempi vaihtoehto kokonaan lopettamiselle (vai mitä mieltä olette?). 

Voi olla, että jos nyt löydän hyvän vuokrahevosen hyvällä diilillä, motivaationi nousisi. Onhan tässä ollut muutamia ehdokkaita ja kokeilupäiviäkin sovittu, mutta sitten onkin tullut niitä viimehetken radikaaleja ja merkitseviä muutoksia tallipaikassa, hevosen kunnossa ja aikatauluissa... Kova olisi halu kyllä päästä valmentautumaan ja näyttämään sen myötä tulleita taitoja tulevaisuuden kilpakentille! Gletin kanssa sellaiseen ei mahdollisuuksia ole, eivätkä Artukaisten hevoset ja opetus oikeastaan enää nappaa, joten siellä ratsastukseni päättyvät tähän kymppikorttiin - josta on enää viisi kertaa jäljellä.


Koeviikko tuli ja meni, stressi vain kasvaa päivä päivältä, aikaa pitäisi riittää kaikelle mahdolliselle ja siinä välillä pitäisi rentoutuakin. Tallilla olen aina päässyt unohtamaan murheet, mutta nykyään tuntuu etten edes siellä pääse arkea pakoon. Noh, ehkä tämä tästä ajan kanssa! Koitan silti pitää blogin aktiivisena ja ainakin päivitellä instagramin kuin youtubenkin puolelle kaikennäköistä. Palaillaan!

16 kommenttia:

 1. Ootko lopettamassa Gletillä ratsastuksen? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole :) tulen sen jatkossakin maksamaan itse, mutta voi olla että käyntikerrat harventuu 4krt/kk siihen 2krt/kk.

   Poista
 2. Mulla oli yhdessä välissä täysin samanlainen fiilis! Ratsastus tuntui pakkopullalta pari viikkoa. Ehdin jo vähentää siinä ajassa aika reilusti talleilua ja se tuntui auttavan. Kävin sitten seuraamassa Nina Fageströmin valmennusta ja sen jälkeen motivaatio kasvoi huippuunsa. Tällä hetkellä haluan taas kehittyä ratsastajana enemmän kuin mitään muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla! Toivottavasti mullekin käy noin, ehkä viimeistään sitten HIHS:issä tulee hinku hyppäämään... :D

   Poista
 3. Mä niiiiin toivon hurjasti sun puolesta et asiat näiden uusien vuokraheppojen kans sujuis mahdollisimman nopeesti ja vaivattomasti. Uskon vakaasti et se on se paras vaihtoehto sulle :)

  VastaaPoista
 4. Huh, sää oot mulle joku sielunsisar! Oon siis sama anonyymi joka sanoi että mulla ja vuokraponilla samoja ongelmia kuin sulla ja Gletillä...ja nyt mulla samanlainen vaihe kesän aikana/jälkeen tullut että meen tallille kun on pakko..ponin kanssa ei suju yhtään ja tahtoisin itsekin potentiaalisemman vuokrahevosen sillä nykyisellä en pääse myöskään hyppäämään..Tsemppii sulle taas, toivottavasti onnistaa vuokraehdokkaiden kanssa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah eikäää! Paljon tsemppiä kans sulle ja vuokraponille! :)

   Poista
 5. Mulla oli ihan sama fiilis ennen Geetä sillon sen jälkeen kun Diva muutti artukaisita kauemmas, mulla oli motivaatio ihan totaalisen hukassa ja niin tyhmältä kun se kuulostaaki ni välillä tuntus,et ratsastan vaan blogin takia.. Toivotaan,et öydät jonkun kivan vuokrattavan minkä kans pääset etenemään ja valmentautumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmaan oo ihan vieras juttu kauheen monelle ratsastajalle tällanen motivaationmenetys jossai välissä :/ jeps, pidetään peukkuja!

   Poista
 6. Mullakin oli samanlaisia fiiliksiä joskus kauan aikaa sitten, mutta kun Vallu tuli kuviohin ratsastus motivaatio oli huipussaan. Ponin laukatessa vihreille laitumille koin taas motivaation laskun. Pysyin kuitenkin harrastuksen parissa ja nyt kun löysin Kimin niin se sama into mitä oli Vallun kanssa joskus monia vuosia sitten on palannut. Toivottavasti löytäisit kipinän taas omaan ratsaatukseen! Suosittelen lämpimästi etsimään juuri sulle täydellistä vuokrahevosta, vaikka siinä kestäisikin. Oikea hevonen kun osuu kohdalle niin sitä haluaa olla joka päivä tallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toivotaan et mullakin nappaa tolla tavalla, tässä sitä kun ollaan jo vuoden päivät sitä hyvää vuokrahevosta etsitty niin alkaa luovuttaminen kuulostamaan jo paremmalta :'D

   Poista
 7. Kyllä sä osaat tehdä sen oikean päätöksen, oli se sitten mikä tahansa! Tsemppiä. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli ihan sama fiilis hetki sitten, mutta sit vaihdoin vuokraponia ja motivaatio nousi :)

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!