29. lokakuuta 2015

Pakkasen purema issikka

Kirjaimellisesti... Yksi vapaapäivä alla, kirpeä pakkassää, sekä kenttätyöskentely = katastrofi. Tarkoituksena oli issikoiden kanssa hyppiä taas mielenvirkistykseksi, sillä viime estekerrasta on molemmilla jo reilu kuukausi. Rakensimme kentälle yhden innarin, pystyn sekä kavaletin, yrittäen välttää esteiden sijoittelua kentän jäisempiin kohtiin. Viivin kanssa vähän jännitettiin, miten innarin kanssa sujuisi. Pojilla kun ei luultavasti koskaan olla sellaisia ylitetty, joten pelkäsimme pahinta tulevien surmanhyppyjen varalta. 

Verryttelin Gletin pidemmän kaavan mukaan, eli ensin pitkin ohjin käynnin ja ravin, jonka jälkeen käynnissä pidätteitä läpi useiden pysähdysten avulla. Tulin myös käynnissä innarin maahan laskettuja puomeja, tehden puomien jälkeen aina takaosakäännöksen, jonka jälkeen puomit toiseen suuntaan ja uusi takaosakäännös. Samaa jatkoin muutaman kerran ravissa, jolla sain ponskin nopeaksi reagoimaan. Laukka ei alkuun pyörinyt tuon taivaallista, ja taisin jo päässäni manata tämän estekerran pienimpään mahdolliseen maanrakoon. Huonolla laukalla kun ei tämän eläimen kanssa esteitä hirveästi ylitettäisi, sillä siitä saattaisi koitua vaaratilanteita. "Laukka paranee vain laukkaamalla"- sanonta toimikin jälleen kerran meidän kohdallamme, ja uskallettiin aloittaa hyppääminen pienestä kavaletista. 

Gletin laukka oli kivasti säädeltävissä, joten hyvillä mielin siirryin innariin. Alkuun katsoimme välit maapuomien avulla, mutta myöhemmin puomit nostettiin toisista päistä ylös. Gletti hyppäsi tämän kuin vanha tekijä, eikä tämän kanssa tullut minkäännäköisiä ongelmia! Tässä siis hyvä jumppakeino meille jatkoon ;) Poni tuntui keräävän ylimääräisiä kierroksia ihan valtavasti, eikä pitkin ohjin kävelystäkään meinannut tulla yhtikäs mitään.


Jatkoimme tulemalla pientä pystyä kumpaankin suuntaan, ja se sujui paremmin kuin olin osannut odottaa. Jotkut hypyt tultiin ravilla, mutta muuten saatiin oikein mallikkaita hyppyjä aikaiseksi! Jätettiin hyppääminen hyvään ja tasaiseen hyppyyn, joka tallentui onneksi videolle. Loppuravailut hoituivat meiltä vauhdikkaaseen tahtiin, mutta saatiin pari kivaa ja maltillista pätkää loppuun. Loppukäynneiksi heitettiin pojille viltit niskaan, ja tallissa ne saivat kunnon puunauksen ja jalkahoidon. Gletti tuttuun tapaansa oli yltäpäältä hiessä, ja oli muuttanut väriään valkoisesta vaaleanruskeaksi. Nyt kylmemmillä säillä kun ei hirveästi viitsi enää pestä, joten taitaa olla että tämä poni on jatkossa rautias... Sunnuntaille saatiinkin ylimääräinen vuoro, jolloin olisi tarkoitus mennä pellolle! 

   

Linkki videoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!