18. lokakuuta 2015

Pikkupomppuja pikkutammalla

Tällä ratsastuskerralla meillä piti olla esteitä, mutta tuntimme oli muutettu kavalettitunniksi. Ihan hyvä vain, sillä allani oli taas uusi tuttavuus Lentukka, tutummin Lenttu! Kyseessä on näppärä ja sporttinen suokkitamma, jota olin tälle tunnille innoissaan toivonutkin. Hoitaessa alkuun vähän nyrpeää naama näyttävä, mutta muuten oikein halittavaa mallia oleva, sekä just eikä melkeen hyvän kokoinen! Opettaja kertoi alkuun sen olevan todella herkästi oikova, joten varauduin siihen ja ratsastin heti alkuun kulmat hyvin läpi ja hevosen sisäpohkeen ympärille.


Tämä toimikin kivasti, eikä suurempia ristiriitoja sattunut juurikaan meidän reiteistämme. Lentulla oli mielettömän kivan ravin lisäksi pehmeä laukka, joka oli helpotus. Tulimme alkuun ympyrällä kolmea puomia, sekä pitkillä sivuilla siksakväistöjä. Nämä sujuivat meiltä oikein kivasti! Melko pian mukaan otettiin laukkaa, ja verkattiin siinä.

Loppu tehtävä näkyykin videolta. Lenttu oli alkuun todella hidas pohkeelle eikä oikeastaan lähtenyt siitä mihinkään suuntaan. Siispä otettiin hieman huonoja lähestymisiä niin puomeille kuin ristikoillekin. Pieni tamma ei vain millään hiffannut, että pyysin sitä lähtemään hyppyyn kauempaa, en kiihdyttämään vauhtia ja ottamaan puolikasta askelta ennen estettä...


Kun saimme laukan, vaihdot sekä tiet kondikseen, saatiin kuin saatiinkin loppuun hyvä rata pienenpienen okserin kera (johon Lenttu ensimmäisellä kerralla teki stopit jo monta metriä ennen...). Loppuraveissa Lenttu oli edelleen menohaluissaan, mutta malttoi aina välillä todella hyvin ja saatiin ihan hyviäkin pätkiä aikaiseksi! Ensi viikolla meille on tulossa samat hevoset, kun vuorossa on ihan kunnon estetunti. Sitä odotellessa! Tykkäsin Lentusta ihan hirmusti, ja menen mieluusti sillä jatkossakin. :)

8 kommenttia:

 1. Miksi tuolla Lentulla on joku pussi turvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentulla on headshaking, joten tuo turpaverkko on kuulemma auttanut siihen. :D

   Poista
 2. Kiva postaus! En oo pitkään pitkään aikaan muistanu lukea sun blogia ja nyt täällä on muuttunut ulkoasukin!:) Nyt aion taas alkaa lukemaan aktiivisesti,kun näin kiva blogi kuitenkin on olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia paljon, tervetuloa vain lukemaan! :)

   Poista
 3. Kivan oloinen hevonen. Olisi itsekkin mukava päästä pitkästä aikaa uuden tuttavuuden selkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä! Toivottavasti pääset pian :)

   Poista
 4. Tykkään tosi paljon kun sulla on näin usein videoita! Miten saatkin aina jonkun kuvaamaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Hyvillä suhteilla saa paljon aikaan ;)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!