26. marraskuuta 2015

Jotain hyvää huonon keskellä

Jooh, no ei se korkea motivaatio ratsastusta kohtaan juurikaan auttanut eilen Gletin selkään kivutessani. Joko pakkanen on selkeästi vaikuttanut ponskiin piristävästi, se on jostain kipeä, tai itse en vain osaa ratsastaa ja taitoni ja kuntoni ovat huvenneet olemattomiin. Ennen ratsastusta olin raahannut puomeja ja tolppia neljän kavaletin innaria, yhtä ristikkoa ja pientä yksittäistä kavalettia varten, ja päämääränä oli saada jumpattua Glettiä. Saadessani loppuverkata toisen kaverini vuokrahevosen, annoin hänen vastapalvelukseksi kavuta hetkeksi Gletin selkään ja ottaa hieman rentoa ravia ja käyntiä alkuun. Tämän jälkeen nousin itse selkään ja lähdin ratsastamaan apuja läpi.


Käytin innarin maahan laskettuja puomeja hyväkseni, ja tein jokaisen puomin jälkeen pysähdyksen. Tässä sain Glettiä hetkittäin todella miellyttäväksi edestä, mutta viimekertaisen tapaan se puri oikeaan ohjaan kiinni. Oikealle suoritettavat käännökset sujuivat meiltä ulospäin valuen, eikä ulkopohkeesta tai edes ulkopohkeen taa avustamallani raipalla ollut minkäänlaista muutosta asiaan. 


Virtaa tältä pikkukimolta löytyi ihan hurjasti, ja menetin hermoni useampaan kertaan. Ravipuomeilla ja tiheillä siirtymisillä sain pätkittäin jotain kontrollia menoon. Laukkaa otin kumpaankin suuntaan, ja se tuntui pyörivän hurjan kivasti. Otin muutamia hyppyjä kaarteessa olevalle kavaletille, ja sen avulla verkattuani siirryin hyppäämään keskikohdaltaan noin 50cm ristikkoa. Ai että kun kerrankin sai olla ihan huippuylpeä pojasta! 

Harmittavasti kuvaaja joutui poistumaan heti alkukäyntien jälkeen, joten saimme vain muutamat kuvat.

Ennen olemme saaneet löysiä ja ponnettomia hyppyjä, mutta nyt tunsin selkään asti miten Gletti ponnisti ilmaan ja lensi pyöreällä hypyllä niin kavaletin kuin ristikonkin yli. Ei olla varmasti koskaan saatu noin hyviä hyppyjä, joten tässä olikin tämän ratsastuskerran ainoa ylpeydenaihe. Innarin tulin vain muutamaan kertaan, sillä Gletti tuntui hieman väsähtäneeltä eikä jaksanut lyhentää laukkaansa väleihin sopivaksi. Loppuraveissa se keräsi hurjasti virtaa, ja heti pohkeella kääntäessä tai taivuttaessa se lähti kiihdyttämään vauhtiaan - sama homma jos vähänkin koskin ohjaan. Pitkien loppukäyntien saattelemana talutin hikisen issikan talliin, jossa se sai viltin päälleen ja ruuat nassun eteen. 


Tiistaina kävin myös kuvaushommissa ollessani moikkaamassa Glettiä. Pitää toivoa että lunta tulee tänne etelään pian uudestaan... Seuraavaksi tulossa postausta tämänpäiväisestä Riiviön ratsastuksesta, mutta se ilmestyy vasta maanantaina. Viikonlopun vietänkin Lahdessa, joten palaillaan sen jälkeen! :)

6 kommenttia:

 1. mitäs täällä kusetetaan, meillä mitään pystyjä ollu XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä kyllä innariakaan ;) mut hei ens kerral sit vaan paremmin! kyllä me tähän ratkaisu löydetään :3

   Poista
  2. Hei apua oli menny sanat sekasin XD ja no olis se ollu innari, mut oli niin kauhia kiire ettei pystyny nostamaan puomeja maasta ;)

   Poista
  3. en vaa jaksanu tulla alas :'D

   Poista
 2. Muuten mikä tän videon musan nimi on? http://youtu.be/e5tTbigzVWc

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!