12. marraskuuta 2015

Pomppuja ruutitynnyrillä

Tänään meidän tunnillemme pistettiin ensimmäistä kertaa Artukaisten uusi hevonen, Island's Sonata tutummin Sonja. Se oli jo aiemmilta tunneilta pistänyt silmään kissamaisilla liikkeillään ja kivalla hyppytyylillään, joten olin innolla odottanut tämän tamman selkään kiipeämistä! Tänään kävikin lottovoitto, ja näin listassa nimeni sen kohdalla. Vaikka olin Lenttua viimeiselle estetunnilleni toivonut, oli iloinen yllätys päästä kokeilemaan Sonjaakin näin kauden päätteeksi.


Alkuverkkasimme tehden pysähdyksiä ja teräviä liikkeellelähtöjä, ja Sonja tuntui vastustelevan pidätteitä hirveästi. Ei se kiinni purrut, mutta nosti päätään ja alkoi ravistelemaan sitä. Keskityin mahdollisimman tasaiseen käteen, hyvään ulkotukeen ja istunnalla ratsastamiseen, joka tehosi tähän tammaan oikein hyvin. Sen ravi oli erittäin miellyttävä istua, sekä se tuli hyvin kuolaimelle ja rennoksi heti alkuun. Ravipuomeilla se tuntui vähän hätiköivän - meinattiin lentää nenällemme pariin otteeseen, kun puomit tahdottiin ylittää kaksi kerrallaan...


Varsinaista ryhdikkyyttä ja lyhyttä askelta en saanut Sonjalta vaadittua kummemmin, joten annoin sen loppujen lopuksi edetä melko omaa vauhtiaan, kunhan se vain hyppäisi haluamistani paikoista ja tulisi takaisin esteiden jälkeen. Tämä metodi toimikin ja saatiin jokaiselle esteelle hyvät, sujuvat hypyt! Tykästyin Sonjaan ihan mielettömästi, se oli juuri sellainen hevonen millaista olen toivonut pääseväni ratsastuskoulussa ratsastamaan. Hyvä työmotivaatio, tasokas ja sopivan ikäinen, terve ja lähes kaikenlaisille ratsastajille sopiva.

Harmiksi ei ehditty tulla tunnin aikana esteitä kuin pariin kertaan, joten kunnollinen hyppääminen jäi tällä(kin) estetunnilla vähille... Artukaisista tullaan kyllä kuulemaan täällä blogissa vielä, sillä kaikki päätökset ovat vielä aivan auki. En tee hätiköityjä valintoja, joten ajan kanssa mietitään kaikki valmiiksi. Viikko aikaa päättää, oliko tämän tytön ratsastuskoulu-ura tässä vai ei!

   

6 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!