2. joulukuuta 2015

LUUKKU 2: Jos olisin miljonääri...


Jos olisin miljonääri...


Ostaisin luultavasti Ruotsista suuren rannan lähettyvillä olevan tontin, mahdollisimman läheltä Tukholmaa tai muita suurkaupunkeja. Tonttiin kuuluisi laajoja peltoalueita, rantaa sekä tietenkin kaikki ratsastukseen kuuluvat investoinnit, eli kenttä, maneesi, kävelykone, suuret hiekka- ja ruohotarhat, tallirakennus sekä osalle hevosille pihatto. Alueeseen kuuluisi näiden lisäksi suuret laitumet hevosille, joissa olisi myös vaihtelevaa maastoa. 


Tallissa olisi tilaa noin kahdellekymmenelle hevoselle, joista 10 olisi vuokrakarsinoita. Talli olisi malliltaan U-kirjaimen muotoinen, eli se rakentuisi kahdesta samankaltaisesta tallikäytävästä. Sieltä löytyisi kahden pesukarsinan lisäksi myös siisti varustehuone, pesuhuone, rehuvarasto ja kaappihuone. Tallin päädyssä olisi tilava heinävarasto, jossa säilytettäisiin lanaustarvikkeita ja traktoria sekä muita koneita.

Varustehuone on iso, valaistu ja lämmitetty. Sieltä löytyisi varusteiden huoltoon tarvittavat välineet sekä lavuaarit. Pesuhuoneessa olisi suojien pesuun tarkoitettu lavuaari, pyykkiteline sekä loimitelineet. Sieltä löytyisi myös pesukone ja kuivuri. Kaappihuone, tai toisin sanoen taukohuone sisältäisi omistajien lukittavia kaappeja hevostensa (ja omille) tavaroille. Sohvien ja television lisäksi siellä olisi myös ruokapöytä, jääkaappi, ja suihkutilat.


Maneesi olisi kooltaan 20x60m, se olisi hyvin valaistu ja lämmitetty, sekä pohja olisi ihanteellinen kaikenlaiseen ratsastamiseen. Katsomossa olisi tilaa monelle kymmenelle ihmiselle. Kenttä olisi kooltaan 40x65m, ja pohjasta pidettäisiin huolta ympärivuotisesti. Se olisi myös hyvin valaistu pimeämpien ratsastuskelien varalta. Estekalustoa olisi isompienkin ratojen rakentamiseen, sekä lankkuja ja muita erikoisesteitä riittäisi myös. 

Vähän matkan päässä tallialueesta sijaitsisi myös kattava maastoesterata niin pellolla kuin metsän syvyyksissä. Esteitä olisi kaikilla vaikeustasoilla, niin aloitteleville kuin kokeneille konkareillekin. Tallilla pystyttäisiin järjestämään myös kenttäkisoja vaativallakin tasolla, joten esteitä riittäisi siihenkin.  Maastoista löytyy hiekkakuoppien ja uittopaikkojen lisäksi myös vaihtelevaa maastoa umpikorvesta kauniille peltoaukeamille. 


Tallille ostaisin niin projektihevosia, ainakin yhden ponin pienemmille lapsille ja itselleni kärryttelyyn, kisavalmiita huippuhevosia niin kouluun, kenttään kuin esteillekin. Kaikki olisivat terveitä, työhönsä sopivia ja motivoituneita, ja ponnua sekä liikettä löytyisi kaikilta vaativillekin tasoille. Ne olisivat kaikki melko tasaisia ja varmoja suorittajia, joilta löytyy kilpaviettiä, mutta samalla myös kuuliaisuutta ja nöyryyttä. Ne eivät harrastaisi aiheetonta pelleilyä, vaan niillä kaikilla pystyisi maastoilemaan ja harrastamaan monipuolisesti ilman jatkuvaa sähläystä. Projektihevoset olisivatkin asia erikseen, mutta niistäkin saisi kuorittua hyviä ratsuhevosia kaikkeen käyttöön.

Nyt kun kerran miljonäärejä ollaan - kaikilla olisi laadukkaat ja hyväkuntoiset varusteet ja hoitovälineet. Kaikille löytyisi niin koulu- kuin estesatulatkin, hyvät suojat ja ensiluokkaiset hoitotavarat, lukuunottaen mm. kylmäyspatjat ja harjat. Ruokinta olisi monipuolista, sekä kaikille olisi tarjolla vettä niin sisällä kuin ulkonakin. Hevosten hyvinvointi olisi siis ensisijaista.

Kyllä mä sen loton jättipotin vielä voitan...

6 kommenttia:

 1. Juteltiin juurikin jonain päivänä tässä syksyn aikana siitä, että jos jokusen miljoonan voittaisi ja tallin haluaisi rakentaa niin ei se kyllä riittäis mihinkään. Niinhän se on... En edes uskaltais laskea, kuinka paljon rahaa tällaiseen voisi upota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo, olis pikemminkin pitänyt tohon laittaa "miljardööri"... :D

   Poista
 2. tää oli super kiva postaus, vitsi ku oiski miljonääri :)

  VastaaPoista
 3. Oi mullakin olisi tarkoius tehdä tämän tyylinen posatus! Näitä tällaisia on kyllä kiva lukea! Vielä, kun sattuisikin tulemaan miljonääriksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Kiva kuulla :) ja jep, pitää alkaa lottoamaan...

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!