20. joulukuuta 2015

LUUKKU 20: Riiviön viikonloppu

Riiviön liikutukset olivat taas tämän viikonlopun ajan vastuullani, ja kuvaajatkin sain raahattua mukaan ikuistamaan meistä tänne blogiinkin vähän materiaalia! Eilen tuuppailtiin ihanassa talvisäässä kentällä, ja tänään hypittiinkin omistajan laatimaa rataa maneesissa. Eilen Riiviö tuntuikin huippukivalta, letkeältä ja hyvin vastaanottavaiselta. 

Vaikka ei tehtykkään mitään piffejä ja paffeja tai mitään muutakaan rankkaa tämänpäiväisiä hyppyjä ajatellen, työskenteli R kuitenkin ahkerasti. Pidettiin paljon kävelytaukoja tehtävien lomassa, ja muuten vain pyörittiin erikokoisilla volteilla ja ympyröillä, tehden runsaasti siirtymiä. Lopuksi otettiin satula pois ja hölkättiin muutaman minuutin verran - tulihan sekin kokeiltua nyt! Kyllä tuosta kuolanaamasta sai olla ylpeä 

   


Tänään otimme tosiaan joitakin hyppyjä. Riiviökin tuntuu kerta kerralta paremmalta, kun se saa vähän rutiinia esteistä. Ensimmäisellä kerralla sillä oli ollut alla vähän taukoa, joka näkyikin varsinkin sarjoilla ja linjoilla täyteen vauhtiin ampumisena. Tänään menossa oli sentään jotain malttia mukaan, ja kaarevat linjatkin suoritettiin ilman suurempia kaahailuja!

Tultiin verkkaesteenä pientä sinistä pystyä sekä päädyssä olevaa kavalettia, muutaman kerran molempiin suuntiin. Kerta kerralta lisäsimme rataan lisää esteitä, ja tulimme radan aina pariin kertaan. Alun hypyt olivat veteliä, ja heitin ohjan aivan liikaa pois. Estettä lähestyessä aloin helposti panikoimaan ja paineistamaan hevosta, sekä jännitin koko yläkropan tiedostamattani. Samalla istunta ajaa hevosta eteen. Kun kuvaajana ja tukijoukkona toimiva Sanni tästä mulle huusi huutamasta päästyään, saatiin menoon joku tolkku ja hypyt lähtivät heti rullaamaan paremmin! 

Jotenkin sitä selässä miettii, että pitää tehdä hirveästi ja koko ajan, että saa Riiviön yli näistä esteistä. Vaikka tosiasia on se, että kyllähän tämä hulmuharja hyppää ja pelastaa huonoimmissakin tilanteissa. Itse pitää päästä vain tasaamaan se oma mieli ja luottaa siihen hevoseenkin, niin ehkä tästä vielä hyvä tulee. Ainakin toivottavasti. 


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää toi teidän meno ja aivan ihania kuvia! :) Ootte hieno pari :')

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!