25. tammikuuta 2016

Viimeistä kertaa

Eilen suuntasin tieni pitkän tauon jälkeen kohti blogin toisen päätähden asuinpaikkaa, luultavasti viimeistä kertaa vähään aikaan. Tätä ratsastuskertaa ennen oli tarkoituksena tosiaan startata Riiviöllä Artukaisten 1-tason kisoissa 70cm luokka, mutta luokka oli hurjan paljon ajoissa ja oman pienen aikataulumokani takia saavuin paikalle vasta kyseisen luokan viimeisen lähtijän kohdalla. Oman verryttelyni piti alkaa kello 11.18, ja itse olin matti myöhäsenä kisapaikalla noin kello 11.15, jolloinka luokka oli jo loppuvaiheillaan. Riiviön omistaja oli sillä välin pitänyt huolen ruunan kävelyttämisestä, joten olisin voinut periaatteessa nousta vain suoraan auton kyydistä selkään ja suunnata verkkaan. Näin kuitenkin pääsi käymään, että jouduin peruuttamaan oman lähtöni ja seurailla vierestä muita suorituksia. R muuten nappasi 80cm luokasta ruusukkeenkin!


Gletin kanssa löysimme itsemme maneesista, sillä ulkona olevien tilsakelien takia suunnitelmissa olleet peltotuuppailut piti unohtaa. Tallin nuoria hevosia oltiin irtojuoksutettu maneesissa hetkeä aiemmin, joten saimme luvan käyttää jo valmiiksi paikalle laitettuja estekalustoja. Verryttelin Gletin pitkään käynnissä, tehden hitaita taivutuksia löysähköllä ohjalla. Gletti tuntui pehmeältä ja kivalta, joten otin mukaan ravia. 

Ravissa menoon jouduttiin etsimään jonkun aikaa taas jonkinlaista malttia, mutta saatiinhan sieltä muutamia kivoja ja rauhallisia pätkiä, kun muisti itse olla tekemättä ja hötkymättä liikoja. Gletin ratsastettavuus oli jotenkin muuttunut hurjasti, näinkin lyhyessä ajassa. Johtuiko se sitten edellisenä päivänä tehdystä maastolenkistä vaiko vain oripojan hyvästä päivästä, ken tietää. 


Laukkaa pyöritin vain ympyrällä, yrittäen saada temmon sujuvaksi ja laukan pyörimään. Tässä onnistuttiin hetkittäin hurjan kivasti! Lähdimme tulemaan pitkän sivun esteitä, muutettuamme ensin välejä meille sopivaksi. Ensimmäisillä kerroilla välit olivat turhankin pitkät, mutta seuraavilla kerroilla saimme oikein hyvät ja sujuvat hypyt aikaiseksi. Siihen oli hyvä lopettaa ja ravailla vielä hetki. Riiviötä ratsastaneena Gletin käyttöohjeet olivat totaalisen hukassa, sillä hevoset ovat täysin toistensa vastakohdat. Yllättävän hyvin saatiin kuitenkin homma hoitumaan ja hyvä fiilis ratsastuksesta!

Tosiaan, lopetan Gletin säännöllisen vuokraamisen. Poikaa tulen kyllä satavarmasti jatkossa vielä moikkaamaan ja ratsastamaan, riippuen täysin siitä miten oma aika riittää. Olen tästä lähin vain viikonloput kotona Turussa, joskus en sitäkään. Ja syy tähän löytyy omista opinnoistani. Pääsin nimittäin Ypäjän Hevosopistolle opiskelemaan! Lähetin vuodenvaihteessa koululle oman vapaamuotoisen hakemukseni, kävin haastatteluissa ja tässä sitä ollaan. Vaikkakin puoli vuotta opinnoista jäljessä, mutta kuitenkin. Opiskelen hevosenhoitajalinjalla, ja tavoitteena olisi suuntautua remppalinjalle, joka on siis nuorten hevosten koulutukseen paneutuva linja. Toisena vaihtoehtona on harrasteohjaajalinja. 

Tuleman pitää siis melko radikaalikin muutos tähän bloggaamiseen, sekä ehkä pitkiäkin postaustaukoja. Ratsastusta lukujärjestyksestäni löytyy joka päivälle, joten koitan päivitellä blogia niin usein kun vain materiaalia saan! Riiviötä pyrin ratsastamaan aina viikonloppuisin ja kotiseudulla ollessa, mutta sen ohella Gletin ratsastamiseen tuskin tulen löytämään aikaa. 


18 kommenttia:

 1. Höh, olisi ollut kyllä kiva lukea Gletistäkin :c. Mutta onnea tosi paljon opiskelupaikasta!! Vau! Kylllä itsellekkin kelpaisi, vaikka ei se kyllä tällähetkellä olekkaan ihan ajankohtaista :D! Innolla odottelen postauksia Ypäjältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pääset lukemaan, kesällä varmaan käyn poitsulla maastoilemassa ja pidemmillä lomilla (esim. talliviikkojen jälkeen kun on to-su vapaata) moikkaamassa! Kiitos paljon!

   Poista
 2. Etkö ollu lukiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin, mutta erosin sieltä vähän aikaa sitten kun sain paikan Ypäjältä. Aina se lukiokaan ei nappaa, joten uskoisin hevosopiston olevan mulle kaikkein parhain vaihtoehto tässä elämän vaiheessa :)

   Poista
 3. Wau, onnea paikasta! :) Kiva postaus, vaikka harmi ettei Gletistä sitten enää kuulu niin paljoa!

  VastaaPoista
 4. Onnea opiskelupaikasta, huikeen mahdollisuuden sait! :)

  VastaaPoista
 5. Harmi että joudut lopettamaan opiskeluiden takia vuokraamisen :( Mutta tervetuloa tänne opiskelemaan! ;)

  VastaaPoista
 6. harmi ettei Gletistä tule enää paljoa postauksia, teidän treenejä oli niin kiva seurailla :) mutta hienoa että pääsit haluamaasi paikkaan ja oot nyt tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :( kiitos hurjasti, tämä kyllä tuntuu oikealta!

   Poista
 7. Wautsi onnittelut Ypäjälle pääsystä! Ihan huippua :) Gletti menee hienosti, toivottavasti joskus taas nähdään postauksia tästä ihanasta karvaturrista :3

  VastaaPoista
 8. Voi ei! Mulla on samanlainen tallinvaihto soopa meneillään. Tiedän sun tunteen :( En ehdi nyt lukemaan postausta loppuun mutta pääsitkö Ypäjälle? Qion itse sinne opiskelemaan.

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!