2. helmikuuta 2016

Hankitreeniä

Edellisviikonloppuna, päivää ennen Ypäjälle lähtöäni käytiin taas Moonan kanssa kuvailemassa toisiamme päittäin, joten saatiin kummastakin kivaa materiaalia ihanan talvisessa ja kirpeässä pakkassäässä. Viime viikolla täällä Ypäjällä satoi vettä ja kaikki lumi oli muuttunut loskaksi ja tiet muistuttivat enemmänkin luistinrataa. Olin lentää niin monta kertaa nurin, ettei kahden käden sormet riittänyt sitä määrää laskemaan... Nyt maa on taas saanut kauniin lumipeitteen, josta nautimme nyt niin kauan kuin mahdollista!

Tallille päästyämme hoidimme Riiviön rauhassa kuntoon ja menimme kentälle. Suunnitteilla oli alunperin vetää koulutreeni maneesissa, ja vasta sen jälkeen mennä hankeen. Päädyin kuitenkin pyörimään suht pehmeään hankeen kentälle noin vähän reilun 20 minuutin ajaksi, jonka aikana otin vain enempiä vaatimatta askellajit läpi. R tuntui hirmu kiireiseltä, ja kuikuili milloin mitäkin. Kentän ohi ajavat ravurit sekä puista tippuva lumi, sekä kentällä olevat kaksi lumipeitteistä kavalettia järkyttivät ruunan mielenrauhaa tuon tuosta, joten päätettiin jättää kentällä hinkkaaminen sikseen. 


Hirveitä kavaletteja ei voinut ohittaa muutamankaan metrin päästä, vaan niitä piti jäädä ihmettelemään ja puhisemaan...


Olin aikaisemmin kysynyt omistajalta, olisiko lähettyvillä jonkinlaista peltoa tai laidunta, jossa saisi ratsastaa. Suuntasimme läheiselle laitumelle, jonka kiersimme ensin käynnissä ja ravissa, mahdollisten kuoppien tai epätasaisemman maaston vuoksi. Sen jälkeen otimmekin parit laukkaspurtit, joista Riiviö näytti kyllä nauttivan! Niin hevosen kuin kuskinkin mieli virkeni heti, kun pääsimme vähän menemään reippaampaa vauhtia hangessa, ihanassa auringonpaisteessa! 

Itselläni oli viime to-su ypäjältä vapaana, ja nyt olenkin kaksi viikkoa putkeen opistolla. Meille valittiin nyt myös ratsastettavat hevoset, ja itse sain Turnipsi-nimisen suomenhevostamman. Näillä siis ratsastamme siihen asti kunnes toisin sanotaan, tulossa on niin esteitä, maastoilua, koulua, kavaletteja/puomeja sekä mahdollisia istuntatunteja kyseisen 12-vuotiaan ponskin kanssa. Keskiviikkona menin Turnipsilla puomeja ja kavaletteja, ja se toimi ihan kivasti ensimmäiseksi kerraksi. Se oli oikeaan kierrokseen paljon vahvempi ja vasempaan taas parempi, ja oli hirmu haluton menemään peilipäätyyn. Sain kuitenkin työstettyä T:stä kivan letkeän ja vastaanottavaisen, ja hyvillä fiiliksin jatketaan tamman kanssa tulevilla kerroillakin! Kuvaajaa emme tähän hätään saaneet, mutta tällä viikolla varmasti blogiin tulee jotain materiaalia. :)
Oletteko te käyneet hangessa ratsastamassa?

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) mä olen käynyt kerran tänä talvena mun vuokraponin kanssa hangessa ratsastamassa, vaikka se ei sujunut niin hyvin kun poni jekkuili aika paljon..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hah eikä, ei mekään pukeilta kyllä säästytty :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja hienosti meette! Oon niin kade kun en ole vieläkään saanut Kimin kanssa talvikuvia :(

  VastaaPoista
 3. Aika monet hankitreenit kerkesin tänä vuonna tekemään, mutta silti lumi olis kyllä saanut säilyä pidempään... :D

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Itse en ole vielä päässyt hankeen, mutta toivottavasti tällä viikolla nämä parin asteen pakkaset pysyvät ja hankiratsastussuunnitelmat onnistuvat :D

  VastaaPoista
 5. Oi kivoja kuvia ja hienolta näyttää toi meno :) Ja pakko myöntää, itse en ole ehtinyt menemään vielä kertaakaan tänä talvena kunnon hankitreenissä... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Eikää, nyt äkkiä hankeen :D

   Poista
 6. Mä kävin eilen ponin kanssa pellolla ja mentiin kunnon ravueiravia kun neiti ei laukannut :D Oli yllättävän helppoa vaikka ei ollut satulaa.

  VastaaPoista
 7. Heippa! Osaisitko yhtään sanoa, että onko tuo canon eos 700d hyvä? Tai osaisitko sanoa mikä kamera olisi hyvä canon eos 1100d:n jälkeen maksamatta silti aivan älyttömiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. 550D ja 650D on hyviä, ja kuulemma toi 700D on myös! 450D:stä olen myös kuullut vaan hyvää :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!