21. maaliskuuta 2016

Meidän viikko Ypäjällä

       Maanantai 14.3


  9.00 Herätys

Heräsimme siihen luuloon, että meillä piti olla klo 10 alkaen ratsastusta. Meille kuitenkin ilmoitettiin pian, että ratsastus on klo 11 2-tallin hevosilla. 

  10.15 Talliin

Sain ratsukseni toisen A-hevoseni Vankan. Käytiin hakemassa se sisälle ja kuorin tamman karvapeitteestään. 

  10.45 Maneesille

Nousimme pihassa hevosten selkään, ja neljän ratsukon voimin kävelimme letkassa toisella puolella opistoa sijaitsevaan Ypäjä-halliin. 

  11.00 Maneesilla

Maneesilla oli edelliset sekä seuraavat tuntilaiset, ja parhaillaan laskelmieni mukaan kummallakin maneesin puoliskolla oli yhteensä 24 ratsukkoa!


  11.40 Tunti loppu

Raakojen kakkostallin suomenhevosten kanssa teimme vain perusjuttuja, vähän käyntiä uraa pitkin sekä yksittäisiä laukannostoja ja ravia ympyrällä. Niiltä ei paljoa vaadita niiden huonon kunnon ja vähäisen ratsastuksen takia, ja Vankkakin oli tämän jälkeen jo yltäpäältä hiessä! Vähän tuli keulittua ja pukiteltua kun ei millään maltettu kävellä, mutta saatiinhan me sieltä hyvää ravia ja jopa ihan laukkaakin vetoavun kanssa. 

  11.55 Tallissa

Tallilla oleva Vankan hoitaja lupasi hoitaa tamman pois kunnolla, joten riisuin vain varusteet ja harjasin suuremmat liat ja karvat pois.

  12.10 - 13.00 Vapaa

Kävimme syömässä ja oleskelimme asuntolalla.


  13.15 - 14.45 Maastotaitotunti

Meillä oli opetustunti vanhalla hevossairaalalla meidän hhp-luokan kanssa. Kävimme läpi teoriaa maaston vetämiseen liittyen, ja tämä olikin mielenkiintoinen tunti!

  15.00 - 16.30 Ratsastuksen opettaminen ja äänenkäyttö

Meidän tehtäviimme kuuluu pitää opiskelukavereillemme kuukauden päästä pari ratsastustuntia, joten kävimme läpi teoriaa mitä tunnin suunnitteluun ja pitoon kuuluu. Ei kun suunnittelemaan ;)

  16.30 -->

Kävimme syömässä, ja loppuilta menikin lepäillessä ja netflixiä katsoessa. Selkäni kipeytyi taas jonkin verran ratsastuksesta ja olo tuntui koko päivän ajan hieman kipeältä, joten jätin Ellin liikutuksen tältä päivältä pois.


     Tiistai 15.3


  7.50 Herätys

Vaikka herätys soi jo klo 7.35, tuli sängystä noustua vasta kymmenen minuuttia ennen koulun alkua. Aamutoimien ja leivän syömisen jälkeen suuntasimme 2-talliin.

  8.00 - 9.45 Varsan opettaminen

Meillä oli vuorossa ohjasajoa nuorien hevosenalkujen kanssa. Mäkin pääsin ohjastamaan! Levitimme pihattoihin myös lisää olkea. 

  9.45 - 13.15

Vaihdoimme huoneita toisen Emman kanssa, kävimme syömässä ja hengailimme asuntolalla. Vahingossa myös nukahdin ja nukuin maastotaitotuntimme yli. No, näitä sattuu!


  15.20 Ruuanlaitto

Laitoin itselleni pastaa iltaruuaksi.

  15.40 Leivonta

Huomisiin kisoihin kävimme valmistamassa takkahuoneella pienellä porukalla mokkapaloja!

  18.30 Asuntolalle

Loppuilta menikin blogijuttuja sekä bannereita tehdessä.

     Keskiviikko 16.3


  8.45 Herätys

  9.00 Tallille

Lähtö kohti nelostallia yhdessä toisen Emman kanssa. Kävimme matkan varrella vielä kolmostallissa sopimassa joitakin tulevia opintojani.

  9.25 Tallilla

A-hevoseni oli onneksi vaihtunut mulle vähän turhan hankalasta ja kuumasta tammasta Robinetasta pieneen ja turvalliseen suomenhevoseen, Ypäjä Urhoon. Laitoin sitä rauhassa kuntoon tovin, jonka jälkeen suuntasimme maneesille.

  10.00 - 11.00 Koulutunti

Tunti sujui hirveän hyvin ja Urho oli aivan huippukiva ratsastaa! Tuntui heti siltä, että tällä ihanan yrittäväisellä ruunalla voisi rämpiä näytöt ja kisatkin läpi ;) teimme tunnilla pätkiä HeC-ohjelmasta, sain paljon irti opetuksesta, ja hyvillä mielin lähdettiin tunnilta.


  11.00-13.00

Kävimme syömässä ja vaihtamassa vaatteet.

  13.20 Varustetarkastus

Valjas-/varustelinjan opiskelijat tekivät meille nimikkojemme varustetarkastuksen. Ei mitään moitteita suitsista tai satulasta, mutta suojat suositeltiin huoltamaan.

  13.45 - 21.30 Keskiviikkokisat

Järjestimme luokkamme kanssa koulukisat Ypäjähallissa, jossa olin töissä buffetissa ja kansliassa. Rankka päivä takana, mutta illalla maittoi kyllä uni!

  21.45 Kauppaan

  22.05 Asuntolaan ja nukkumaan    Torstai 17.3


  7.45 Herätys

  8.00 Alapajalle

  8.00 - 10.45 Tekniikka ja urheilualueet -tunti

Menimme päivärinteeseen korjaamaan laitumen aitoja. Irrotimme syödyt aidat ja laitoimme tilalle uudet. Ihana kevätilma kruunasi kaiken!

  11.00 Syömään

  11.20 Nimikon hoito

Kävin kuorimassa Sailorin karvapeitteestään hikiviilan kanssa, ja karvaa lähti taas jumalattoman paljon. Selvitin myös harjan ja rapsuttelin uteliasta tammaa. Maha alkaa myös olemaan melko kunnioitettavassa kunnossa!


  14.20 Tallille

Tähän asti oli vapaata, ja ehdin ottamaan pienet nokosetkin.

  14.50 Jaettiin hevoset

  15.30 Tunnille

Menin Oonika-nimisellä tammalla. Harjoittelimme ammattiosaamisen näyttöä varten, joten tehtävänä oli suunnitella oma verryttely- treeni- ja palautteluosio puoleen tuntiin. Oonika oli alkuun todella kivan pehmeä ja letkeä, mutta laukkojen jälkeen ja varsinkin muiden hevosten laukatessa ohi sen keskittyminen herpaantui hirmuisesti. Kivaa vaihtelua opetustunteihin tämä itsenäisesti meno isossa hallissa!


  17.00 Ratsastamaan Elli

Menin suoraan tallista toiseen, ja heti tallissa vastaan tuli tallinomistaja. Lähdin hänen kanssaan kävelyttämään Ellin nelivuotiasta kakaraa, joka oli ilmeisesti temppuillut viimeaikoina, ja käväistiin myös juoksuttamassa se kentällä ylimääräisen pöllöilyenergian takia. Sen jälkeen varustin Ellin ja lähdin maastoon. Käytiin pitkällä hiittiksellä ottamassa laukkatreeniä, ja pidettiin muutenkin astetta rankempi ja vauhdikkaampi maasto kevyempien päivien jälkeen. Molemmat nauttivat kyllä aivan täysin siemauksin!

  19.55 Lähtö tallilta

  20.20 --> Asuntolalla


    Perjantai 18.3


  8.45 Herätys

  9.00 - 10.45 Äidinkieltä

Tunnilla meillä oli kielenhuollon tentti, josta sain 36/40! Kirjoitimme myös mielipidekirjoitusta.

  10.45 - 12.10 Vapaa-aikaa ja ruokailu

Kävin tässä välissä myös hoitamassa Sailorin, ja tarkoituksena oli mennä sen kanssa myös kävelemään ulos. Sovitin myös ensimmäistä kertaa sen suitsia päähän, jotka osoittautuivat aivan liian pieniksi. Turpahihna ei mennyt edes ensimmäiseen reikään! Harjasin sen siis vain läpi kurasta.  12.25 Tallilla

  13.00 - 14.00 Koulutunti

Menin taas Oonikalla eilisen tapaan. Tällä kertaa se oli aivan hurjan vahva, ja vastusteli kaikkea painetta edessä. Varsinkin oikeasta ohjasta ei tapahtunut mitään. Opettajamme nousi satulaan noin kymmeneksi minuutiksi, ja totesi tilanteen melko haastavaksi. Tamma joutuu nyt viikottaiseen läpiratsastukseen.

  15.15 Kotiin Turkuun!


Tällä viikolla meillä onkin talliviikko, joten postailu saattaa jäädä vähäiselle!

7 kommenttia:

 1. hei olipa tosi kiva ja mielenkiintonen postaus tää! tykkäsin :3

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä sairaan kiva postaus! Näitä olis jatossakin kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus☺ tämmösiä lisää👍

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen postaus! Tämmösiä ois kiva välillä saada :)

  VastaaPoista
 5. Super kiva postaus! Sun blogi on muutenkin tosi mielenkiintonen!
  Pari kysymystä vielä:)
  1. Onko teillä aina noin vähän "kunnon"koulu oppiaineita?
  2. Jos haluan eläinlääkäriksi, mutta haluan olla myös paljon eläinten kanssa, niin voinko silti ypäjälle tulla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat eläinlääkäriksi niin sun pitää käydä lukio, koska siellä opiskelet fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa, joita pääsykokeisiin tarvitsee. Nimimerkillä itse suuntaan lääkikseen :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!