8. toukokuuta 2016

Tilannepäivitystä

Tosiaan, edellisen postauksen piti olla aprillipilamielessä kirjoitettu jekku, joka kuitenkin näin jälkeenpäin mietittynä toteutuikin... Mitään pitkää taukoa ei blogiin pitänyt missään vaiheessa tulla, vaikkakin postauksen kirjoitukset olivatkin totta. Nyt varsinkin kelien parannuttua ei ole ollut pienintäkään motivaation ripettä ryhtyä rustaamaan postauksia, ja toisaalta puhelinkuvien kuvittamat postaukset tuskin kiinnostavat päivä toisensa jälkeen... Tässä postauksessa kuitenkin muutamalta kuluneelta viikolta puhelinkuvia!


1. Nimikkohevoseni Sailori, josta enemmän ehkäpä erillisessä postauksessa joskus! 
2. Elli ennen treeniä, ja 3. Treenin jälkeen palaamassa tallipihaan


1. Tuli yksi päivä puunattua Sailoria ihan olan takaa...
2. Pihattovarsat ulkoilemassa

No, mitä kaikkea tässä on tapahtunut? Instagramin seuraajat ovatkin saaneet kivaa tuntumaa hevoselämästäni Ypäjällä, joten sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa päivitetympiä juttuja jatkossakin. Ypäjällä opiskelut ovat sujuneet hyvin, lukuunottamatta muutamaa ikävää flunssaa ja selkävaivoja. Viime viikolla onnistuin hommaamaan itselleni tällä kertaa kipeän selän lisäksi angiinan, jonka vuoksi olinkin taas talliviikolta useamman päivän sairaslomalla. 

Kun mainitsin mahdollisesta liikutushevosestani Ellistä, sain kuin sainkin muutama viikko sitten huikean mahdollisuuden osallistua Ellin nelivuotiaan varsan kouluttamiseen. Venla on huippu potentiaalinen nuori, sillä on erittäin hyvä estesuku ja siltä löytyy liikettä koulupuolellekin. Ensimmäisillä kerroilla ratsastimme sen kanssa liinassa, jolloin meno oli pelkkää tappelua.


1. Istuin Venlan ja Ellin tallilla, ja kuva räpsäisty juuri siltä hetkeltä kun kuuntelin hevosten hiljaista rouskutusta varmaan vartin verran... Kumman rentouttavaa :D
2. Babyface-Elli
3. Olimme Ypäjä Spring Dressage -kisoissa töissä, ja itse toimin töissä niin ovella kuin lähetinkin hommissa


1. Pihattovarsoille aamusapuskat
2. Kevään eka varsa! Kuvassa alle päivän vanha :')
3. Toisen A-hevoseni, Vankan selässä kohti koulutuntia

Siispä otimme yhdessä omistajan kanssa tavoitteeksi sen, että saisimme Venlan tajuamaan, että ratsastus ja ihmisten kanssa puuhaaminen voi olla hauskaakin! Olen työskennellyt sen kanssa nyt lähes joka päivä, ja olen oppinut tuntemaan sitä päivä päivältä paremmin. Myös kehityksen huomaa helposti!

Nyt olemme päässeet kiertämään Ypäjän urheilualueita (mm. derbykenttää), sekä olemme ottaneet sen elämän ensimmäisiä hyppyjäkin selästäkäsin! Olemme hypänneet niin pieniä maastoesteitä kuin bankettiakin, käyty vedessä ja laukattu pidempiäkin pätkiä metsässä ihan yksikseen! 

Edistystä on tapahtunut myös maastakäsiteltäessäkin - alussa se hyppi päälle eikä kunniottanut taluttaessa tai hoitaessa ihmistä ollenkaan. Nyt olemme käyneet monen kilometrin kävelylenkkejä kahdestaan, ja kaikki on sujunut ainakin tähän mennessä hurjan hyvin (paria peuraepisodia lukuunottamatta). Kyllä siitä vielä hyvä saadaan! Saa nähdä miten meidän yhteistyön käy jatkossa, nimittäin Venla on ollut jo pidempään myytävänä ;)


Niin mahdottoman suloinen pieni hevonen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!