15. kesäkuuta 2016

Miten meillä treenataan?

Nyt kun huolehdin Venlan kaikesta liikutuksesta, ja teitä saattaa kiinnostaa miten tämän nuoren kanssa treenaillaan, ajattelin tämän postauksen olevan hyvä ja ajankohtainen! Olen ollut useasti viikonloppuja kotona/muuten sairaslomalla, joten Venlalle tulee viikoittain 1-3 vapaapäivää. Sen kanssa olen pyrkinyt puuhailemaan monipuolisesti ja nuoren hevosen ajatusmaailmalle sopivasti, ja ollaan saatu nostettua hyvin Venlan työmotivaatiota tässä muutaman kuukauden aikana! 

Mitään säännöllistä viikkorytmiä meillä ei ole, mutta olemme pitäneet muutamat maastopäivät, pari päivää jolloin mennään sileällä ja yksi estekerta. Joka treenin jälkeen pyrimme käymään kahlaamassa, ikään kuin palkkioksi Venlalle. Se tykkää hurjasti olla vedessä ja näin päätämme treenit aina sille mieluisella tavalla. 

Sileäntreenit pidämme suht. lyhyinä, samoin esteet. Askellajit läpi ja muutamia kiemuroita sinne tänne, ns. työskentelyjakso on hirmu lyhyt. Esteverkka on samanlainen, ja otamme vain muutamat hypyt/radat siihen asti kunnes kaikki sujuu! Maksimissaan pyörimme kentällä sen puolisen tuntia, kesähelteillä vähemmän. 


Nyt kun olemme pärjänneet maastossa yksinkin ilman "vetoapua", olemme ottaneet treeniin mukaan myös pidemmät laukkasuorat. On se niin hurjan fiksu, kun se ei sättäile maastossa omiaan, ja sen kanssa voi ottaa laukkaakin ilman pelkoa hullusta ryöstämisestä. 

Olemme käyneet parit kerrat hyppäämässä myös maastoesteitä, niistä Venla tykkää. Viime kerralla portaita hypätessämme se tosin onnistui kompastumaan ensimmäiseen portaaseen niin, että lensimme nurin. Vähän tuli päätä lyötyä ja ruhjeita käsiin, mutta suuremmitta traumoitta selvittiin ja hypättiin portaat vielä onnistuneesti tarkistettuamme ettei Venla ontunut.Hiljaa hyvä tulee, nythän me ollaan käyty sen ensimmäisissä estekisoissa ja edistytty ihan hurjasti kaikella tapaa! Irtona Venla on päässyt reilu 120cm, ja suvun huomioiden sillä pitäisi olla ponnua sen korkuisiin esteisiin kuskinkin kanssa... Onhan sen isä hypännyt 40cm korkeampaa olympialaisissa ;) Kyseisen oriin varsat ovat tunnetusti hankalia, joten siihen nähden kaikki on mennyt hyvin.

Välillä tietenkin on huonompia jaksoja, jolloin tuntuu että mennään vain lähemmäs niitä hetkiä kun yhteistyö aloitettiin. Mutta kyllä ne hetket palkitsee, kun välillä saa taas olla aivan hirmuisen ylpeä tästä kakarasta! Nyt tavoitteena meillä on tehdä pienillä esteillä vain paljon toistoja ja sileällä parantaa tasapainoa sekä jotain koulukiemuroiden alkeita, samalla myös herkistäen Venlaa istunnalle. Toivottavasti jaksan pitää blogin aktiivisena, jotta pääsette seuraamaan meidän edistymistä...!

8 kommenttia:

 1. Onko sulla mahdollisuutta ostaa Venlaa jossakin kohtaa omaksi, vai onko se sulla ylläpidossa vain nykyisen omistajan kiireriden takia? :) Teidän yhteistyö on ihailtavaa ja olette todella näyttävä parivaljakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi mahdollisuus, omistaja ei tällä tee juurikaan mitään. Venla ollut jo myynnissä pidempään joten osaisin arvailla että jos yhteistyö alkaa (pidemmän) ylläpidon kautta onnistumaan, saattaa ollakin että ostetaan jos elämäntilanne antaa myöten! Kiitos hurjasti, ihana kuulla! :)

   Poista
 2. Tää on kyllä mahtavan oloinen hevonen! Toivottavasti saat tämän jossain vaiheessa ihan omaksesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venla on! Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :D

   Poista
 3. Tsemppiä haavepilvien hevosostoon, toivottavasti tämä olisi jossain kohtaa omasi! En ole ollut ihan kärryillä enää, kun menit Ypäjälle, joten tahtoisin kysyä, että teetkö kaksoistutkinnon lukion kanssa vai vannoudutko nimenomaan hevosille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kiitoksia tsempistä! En tee mitään lukio-opintoja, lukio + hevosopiskelu olis ollut ihan liian rankkaa, kun lukiosta vaihdoin pois juuri sen rankkuuden takia :D

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa! Kiva lukea, miten muut treenailee nuorten kanssa. Varsinkin kun on saman ikäinen kakru kyseessä kuin Pinkki. Teidän yhteistyötä on mukava seurata, olette tosi toisillenne sopivan oloinen parivaljakko. Mielellään tietysti lukisi kuulumisia useammin, jotta pysyisi paremmin perässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ja kiitos, samat sanat teille! Yritän nyt tosissaan pitää tän postaustahdin parempana ku viime viikkoina, katotaan mitä tulee :D

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!