30. heinäkuuta 2016

Oripojan comeback

Gletin kuulumisia ollaan kyselty ihan hurjasti, kun vuoden alulla valitettavasti jouduin pojan vuokraamisen lopettamaan Ypäjälle siirtymisen vuoksi. Sillä käy nyt noin neljä vuokraajaa, joten en saanut aikaiseksi käydä kotiviikonloppuinakaan Glettiä moikkaamassa. Eilen sain hurjan kivan mahdollisuuden päästä taas fiilistelemään useamman viikon ratsastustauon jälkeen tämän valkean hurmurin selkään, ja lähdettiinkin hirmu odottavaisin mielin tallille!

Kuvailtiin Viivin kanssa tällä kertaa päittäin, ja päätettiin hyödyntää myös mahdollisuus ratsastaa vastaniitetyllä pellolla. Alkuun vähän jännitti, että osaanko ratsastaa enää ollenkaan, ja varsinkaan Glettiä. Viimeiset kerrat kun eivät olleet sitä kauneinta (tai hillityintä) sorttia. 


Aloitin kentällä käyntityöskentelyllä, sillä varsinkin Gletillä käynti on kaiken perusta. Käynti pitää olla hyvin ratsastettu läpi ennen kuin edes pystyy ajattelemaankaan hillittyjä muita askellajeja. Kun ravissa tai laukassa kaahataan tai juostaan pois avuilta, palataan taas muistuttelemaan käytöstapoja käyntiin. Tämä metodi toimi tänään hirmu hyvin, ja Gletti oli erittäin mukava ratsastaa. Lukuunottamatta sitä, että pidätteitä sai tehdä reippaaseen tahtiin ja ulkopohkeen olemassaoloa piti havainnollistaa pariin kertaan vähän ronskimmin... 
Mitään suurempia kiemuroita en ratsastanut, vaan pyrin noin puolessa tunnissa ratsastamaan Gletin tasaiseksi ja letkeäksi. Pätkittäin se jännittyi hurjasti ja painui kuolaimen alle, mutta muuten saatiin aikaan ihan kivaakin ravia ja pehmeyttä edestä! Pienen pojan päätä taisi sekoittaa kentän vieressä olevat issikkatammat, joiden kanssa G oli saanut tehdä lähituttavuutta reilua tuntia ennen ratsastusta. 

Lopuksi käytiin pellolla nostamassa parit laukat ja ravailemassa loppuravit, joissa Gletti oli ihan tajuttoman vahva. Lopetettiin siihen kun ravaaminen ei ollut enää kaksinkamppailua, ja vietiin oripoika noin 40 minuutin treenin jälkeen pesun ja ruokinnan jälkeen takaisin paistattelemaan ihanaa aurinkoista kesäpäivää!

Linkki videoon

8 kommenttia:

 1. Teidän meno näyttää todella hienolta! Taisi pieni Glettitauko tehdä pelkästään hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Ken tietää, odotin kyllä aika päinvastaista... :D

   Poista
 2. Minkä rotuinen tää on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaan Emman puolesta, Gletti on issikka eli Islanninhevonen

   Poista
 3. Upeasti meette. G on kyllä komea poika.

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!