18. elokuuta 2016

Aito suomalainen

Pitkästä aikaa pääsin ihan kunnon suomenhevosen selkään koulutunnin merkeissä. Käyn nyt vakkaristi tiistaisin tunneilla, mutta joskus tulee niitäkin päiviä kun joillekkin tunneille mahtuu ylimääräisenä ratsastamaan. Ja vaikkei mahtuisikaan, tallissa on aina muutamia hevosia vailla liikutusta. Eli ratsastus ei täällä paikassa tosiaan rajoitu vain tuohon yhteen viikkotuntiin! 


Sain ratsukseni aivan uuden tuttavuuden, eli Jussi-ruunan. Se on kilpaillut valjakkoajossa kansainvälisillä kisa-areenoilla ja voittanut useita SM-kisoja. Ei mikään turha hevonen siis! Teimme tunnilla etu- ja takaosakäännöksiä eikä hyvä opetus jättänyt taaskaan ketään kylmäksi. Siis kirjaimellisesti  - sateesta ja kylmästä ilmasta huolimatta hikeä pukkasi ihan olan takaa... Jussi oli hirveän nöyrä ja kiva ratsastaa, vaikkei antanutkaan mitään ilmaiseksi. Vaikka lopputunnista teimme niinkin yksinkertaista tehtävää kuin kulmien ratsastusta, löytyi pienen hienosäädön tekemisestä mukavasti haastetta. 
Omaa asentoani olen nyt päässyt jonkin verran korjaamaan, sillä joka tunnilta on tullut kommentiksi rauhoittaa oma ylävartalo, istua pystymmässä ja avata lonkat. Nyt kun niistä huomautettiin toistuvasti, tuntui lopputunnista meno aivan eriltä ja hevonenkin toimi paljon paremmin muutamalla istunnan säädöllä. Lihaskuntoa nyt vain treenaamaan, vatsalihaksista voisi olla ihan mukavasti hyötyäkin :D 

Tuntuu, että olen näissä pienemmissä ryhmissä saanut opetuksesta paljon enemmän irti, kun opettaja pääsee katsomaan ja korjaamaan ratsastusta paljon yksilöllisemmin. Tykkään ihan hirmu paljon tästä Loimihaan opetuksesta, sillä asiat ja tehtävät selitetään erittäin hyvin. Mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään, ja miltä lopputuloksen pitäisi näyttää. Ei mitään negatiivista sanottavaa siis, varatkaa vaikka itse irtotunti ja tulkaa kokeilemaan, ette tule pettymään ;)6 kommenttia:

 1. Oi että kun ratsastat hienosti, tuo hevonen menee sun alla kyllä niin ihanasti! :) Ja tuo heppa on myöskin ihan supersuloinen. Eli siis todella ihana postaus ja ihania kuvia, ei voi muuta sanoa </3

  VastaaPoista
 2. Vitsi sulla on ihana blogi! Vaikutat kivalta ihmiseltä, ja kirjoitat aivan kauhean hyvin! Hieno ♥

  kakskorvaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. pahastuuko joku jos otan mopoauton opistolle jos/kun sinne pääsen :D?

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!