4. syyskuuta 2016

Muutaman viikon takaiset treenit

Postaus kirjoitettu muutama viikko sitten, melko normaalista opiskeluviikostamme Loimihaassa. 

Maanantaina 8.8 pääsin kivalla zemaitukai-ruuna Masilla ottamaan pienen pikatreenin esteillä, kun tavoitteena oli vain liikuttaa hevoset läpi ja ottaa muutamat loikat. Masi paljastui hurjan päteväksi poniksi, jonka kanssa hyppääminen sujui kivasti. Itse pääsin myös panikoimaan kadonneen estesilmäni kanssa, sillä viime estetunnista olikin jo aikaa monta kuukautta. 

Tiistaina 9.8 pääsin ihan kunnon estetunnille Noalla. Meitä oli tunnilla kolme, joten pääsimme työskentelemään hyvin ja tehokkaasti! Noa oli ihan hirmu kiva ratsastaa, just eikä melkeen mun tyyppinen ratsu. Nöyrän asenteen ja hyvin säädeltävissä olevan laukan ansiosta suoriuduimme lähes kaikista esteistä ongelmitta, ja tunnista jäi aivan mielettömän hyvä fiilis! 

Lopuksi tulimme vähän korotettuja ratoja, mutta kuvamateriaali jäi uupumaan kämppiksen lähdettyä varustamaan omaa hevostaan. Testissä oli myös uusi Tipperary-turvaliivi, jonka isäni osti mulle järkytyttyään muutaman kuukauden takaisesta kaatumisestani Venlan kanssa maastoesteillä. Hirveän kiva liivi päällä, ei mitään valittamista! 


Keskiviikkona 10.8 kävimme avustamassa Ypäjän hevosklinikalla, ja saimme itseksemme liikutella tallin poneja. Itse valitsin uhrikseni "Terrieri"-lempinimeä kantavan pienen ja pippurisen zemaitukai-ruunan Rafun. Sen vuokraaja/kisaaja oli pyytänyt taivuttelemaan pientä ponia reippaasti, ja tästä alkuverkkani lähinnä koostuikin. Rafusta paljastui huippukiva poni, vaikka osaakin omata pientä ponimaista pilkettä silmäkulmassa ;) Loppuun otin vielä satulan pois ja koitin ratsastaa ravista vähän liikettä esiin, ja vitsit miten makea poni se olikaan! 

Torstaina 11.8 pääsin koulutunnille tutun Masin kanssa. Tehtiin aika perusjuttuja, ja mentiin osa tunnista myös ilman jalustimia. Pienen hienosäädön jälkeen Masi alkoi olla jo parempi, mutta oma motivaatio oli alkutunnista lähtien jo aika nollassa, ja se näkyi armotta ratsastuksessakin. Hirmu opettavainen pikkuheppa, jonka kanssa pääsee kyllä hommia tekemään! 

Perjantaina 12.8 en itse ratsastanut, mutta sain istua vaunujen kyydissä tallinomistajan treenatessa valjakkoajon kouluosuutta hevosellaan. Hurjan mielenkiintoista! Tämän jälkeen kävin kuvaamassa tyttöjen ajotreenejä maratooniradalla, ja pääsin itsekin kyytiin istuskelemaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja hurjan päteviä poneja ja kuskeja ;)

Lauantaina 13.8 olin mukana järjestämässä jokavuotisia Loimihaan Loikkia, joissa oli lauantaina myös koulukilpailut. Toimin täällä kuolaintarkastajana, sihteerinä sekä tulospalvelussa, ja erittäin antoisan päivän jälkeen lähdin sunnuntaiksi kotiin viettämään ristiäisiä. Kokonaisuudessaan todella opettavainen ja työntäyteinen viikko takana!12 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus ♥ Ratsastat todella hyvin, ja tekstisi ovat mielenkiintoisia! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi siistejä hyppy kuvia! Oli varmaan mahtis kokemus mennä Masilla, ne hän on aika harvinaisen rodun hevosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ratsastanut nyt kaikilla Loimihaan zemoilla, ja on se kyllä hurjan kiva rotu :)

   Poista
 4. ihania kuvia, hyvältä näyttää! :)♥

  VastaaPoista
 5. Todella upeita kuvia! Noa on hienon värinen. :D

  VastaaPoista
 6. sitten kun menen Ypäjälle opiskelemaan, pahoittaakohan joku mielensä jos minä otan mopoauton sinne mukaan :)?

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!