1. syyskuuta 2016

Ponipomppuja

Viime viikolla ratsastukset jäivät niin vähille, että mitään materiaalia niistä ei tullut. Valmistelimme koko viikon tulevia valjakkoajon SM-kisoja, ja kisat olivatkin todella onnistuneet! Toimin kisoissa pääasiassa vain kuvaajana, mutta maratonilla olin myös estetuomarin apurina sekä kouluosakokeessa lähettinä ja sihteerinä. Mielenkiintoinen laji, ja nyt sain ihan erilaisen näkökulman koko touhuun. Kuvia kilpailuista erillisessä postauksessa. 

Nyt tiistaina pääsin taas parin viikon jälkeen tunnille! Olimme aikaisemmin päivällä irtohypyttäneet kolmivuotiasta Voitto-ruunaa Ypäjän laatuarvosteluja varten, joten kentällä oli valmiiksi estekuja. Tunnilla siis pääsimme hyppäämään, mutta poikkeuksellisesti otimme myös lopuksi vähän hyppyjä ilman käsiä treenataksemme tasapainoa.Pääsin ensimmäistä kertaa ratsastamaan pienellä Tingoran "Tino"-ponilla, joka osoittautui hurjan kivaksi! Vähän ponimaista pilkettä silmäkulmassa, mutta niin sitä pitääkin olla ;) Verryttelimme hevoset vain siirtymisten avulla kuuliaisiksi, ja tässä hommassa Tino oli hirveän kiva. Tulimme pari kertaa ravissa kujan vain puomeina, jonka jälkeen hyppäsimme ristikoina ja pystyinä kujan muutaman kerran. 

Esteillä Tinoa joutuikin jo vähän pyytämään eteen, sillä sen laukalla oli hieman hankala mahtua hevosväleihin. Suoritimme tehtävät kuitenkin kunnialla, ja kohta jo irroiteltiin toista kättä ohjista. Lopuksi hyppäsimme kumpaankin suuntaan ilman kumpaakin kättä, ja pakko myöntää että ehkä kerran ennen olen ilman käsiä hypännyt! Tehtävä oli omalla tavallaan haastava, mutta samalla hauska antaa hevosen vain hoitaa homma miettimättä minkäänlaisia lähestymisiä tai ponnistuspaikkoja esteille. Lopuksi kävelimme kilometrin mittaisen harjoitusradan ympäri, jonka jälkeen Tino jatkoi lasten leikkitunnille. Itselläni alkoi eilen vähän pidempi vapaa, ja Loimihakaan olen palaamassa nyt sunnuntaina. Blogiin tulee luultavasti pian aika suuriakin muutoksia, jos kaikki menee niin kuin on halutaan ja hommat etenee. Asia pysykööt vielä toistaiseksi salaisuutena, etten itsekään innostu liikaa... 

Osaako joku arvata mistä on kyse?

4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen poni! Hienosti teillä tuntui menevän :) Toivottavasti jaksat vielä postailla täällä, blogiasi on tosi kiva lukea! Itsekin haaveilen Ypäjällä opiskelusta, joten tämä nykyinen sisältö on todella mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tino on huippukiva, kiitos! Ja itsekin toivon että pysyy postausinto yllä... Ihana kuulla :)

   Poista
 2. Ihana postaus! Olisikohan se uusi muutos vaikkapa uusi ylläpitoheppa :)? Vai kenties aivan oma ;)?

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!