11. syyskuuta 2016

Valjakkoajon SM-kisat

Niin kuin edellisissä postauksissa mainitsin, olin kuvaamassa edellisviikonloppuna olleita valjakkoajon SM-kisoja täällä Loimihaassa. Vaikka hommaa riitti varsinkin ensimmäiselle päivälle, oli siellä täällä hyviä rakoja kuvaamisellekin. Kisojen järjestely alkoi jo hyvää aikaa ennen kisoja, ja suurin osa kilpailijoista saapuivat hevosineen jo torstaina. Koko tapahtuman ajan nukuimme kämppikseni ja ratsastuksenopettajamme kanssa tallinomistajien hienossa hevosrekassa, jossa kyllä olisin voinut kauemminkin viipyä. Pe-su hoidimme myös poikkeuksellisesti niin aamu- kuin iltatallitkin, eli työtunteja kertyi moninkertainen määrä kultakin päivältä. 

Torstaina olivat eläinlääkäritarkastukset, ja perjantaina aloitettiin jo koulukokeella. Oli aivan mieletöntä seurata, miten kuskit pystyivät vaikuttamaan hevoseen niinkin hyvin vaunuista käsin. Olin perjantaina töissä shettisluokassa sihteerinä, sekä SM-luokassa lähettinä. Kuvattua en ehtinyt ihan niin paljon kuin alun perin suunnittelin, mutta jotan kuitenkin!


Tää hevonen oli yks ehdottomista lemppareista!


Lauantaina oli maratonosuus, joka houkutteli paikalle kaikkein eniten yleisöä. Katsomo oli kivasti rajattu niin, että yhdeltä alueelta sai näppärästi neljältä esteeltä kuvia. Tämä osuus oli kaikkein vaikein kuvata, sillä itse en hahmottanut esteiden tulojärjestystä ollenkaan. Lisäksi esteet olivat usein tiellä, joten hyviä kuvia tuli vain kourallinen. Onneksi olin töissä sellaisella esteellä, jota tultiin vain kahdessa viimeisessä SM-luokassa, joten kuvia sain räpsittyä ihan mukavasti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä täynnä tämä osuus!


Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina oli tarkkuuskoe, jonka sain kuvata onnekseni kokonaan. Sää suosi koko päivän ajan, joten kuvissakin oli hurjasti valinnanvaraa. Tämäkin osuus oli hyvin mielenkiintoinen ja jännittävä seurata, varsinkin kun enimmäisaika oli todella lyhyt ja rata oli täynnä vaikeita käännöksiä ja teitä. 

Suomenmestari Leena Vähä-Erkkilä.


10 kommenttia:

 1. Tosi hienoja kuvia! ☆

  VastaaPoista
 2. Vastaatko enää blolgikommentteihin?

  VastaaPoista
 3. Oho, onpa upeita hevosia! En ole koskaan valjakkokisoja seurannut, mutta tosi hienolta näyttää. :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi ku kiva et löysin sun blogin käyn ite loimihaassa keskiviikon 18-19 tunnilla

  VastaaPoista
 5. Ootko ratsastanu Aamulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ikinä ratsastanut sillä enkä Vilillä, muilla joo :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!