2. lokakuuta 2016

Alkuun päästy

Novan kanssa arki on alkanut rullaamaan tasaista tahtia. Meillä on testissä tällä hetkellä yksi Kiefferin yleispenkki, sekä suitset on vielä lainassa tallilta. Muuten aika lailla kaikki tärkeä taitaa olla ostettu. Ensi viikolle pitäisi varata vielä rokotukset ja raspaus, kengitys hoidettiin tänään ja vielä hieroja pitäisi kutsua paikalle. Vaikka nykyinen tallikaverin testisatula onkin vaikuttanut tähän mennessä ihan hyvältä, tehdään kaverin kanssa kimppatilaus satula-autolle ja katsotaan siinä samalla jos löytyykin joku kivempi satula. 

Nova tuli meille siis maanantaina, ja tiistaina kävelytin sitä muutaman kerran. Keskiviikkona ratsastin kevyesti radalla vain käyntiä ja vähän ravia, 5v Hyrrä-ruuna seuranamme. Torstaina ratsastin sillä kentällä nopeasti askellajit läpi, ja ratsastus sujui melko huonosti. En osannut kyllä paljoa odottaakaan, joten siihen nähden että alla oli uusi tuttavuus, kaikki meni hyvin. Perjantaina sain mahdollisuuden osallistua jo tunnille, jossa harjoittelimme aivan perusjuttuja rauhalliseen tahtiin. Tunti sujui hirmu hyvin, ja löysin taas uusia nappuloita Novan ratsastamiseen. :) 


Lauantaina kävimme noin tunnin kävelylenkin maastossa yhdessä Elsan ja Heidin kanssa, ja Nova paljastui hurjan kivaksi maastomopoksi! Ainakin kerran viikossa otetaan tavoitteeksi maastolenkit, koska täällä päin on aivan mielettömät maastot ja silmänkantamattomiin pitkiä baanoja sekä upeita metsälenkkejä kauniissa maisemissa. 

Tänään käytiin talliporukan kanssa neljän tunnin maastolenkillä, ja pysähdyimme eväinemme yhdelle latupirtille syömään. Todella mukava reissu, vaikka meninkin tallilta tutulla Masi-ruunalla Novan sijaan. Tämän jälkeen ratsastin Novalla kentällä vähän puomijumppaa, mutta vauhdin kasvaessa ja keskittymisen herpaantuessa päätin ratsastaa lopun aikaa vain sileällä kontrolliharjoituksia. Lopuksi Nova olikin super hyvä, vaikkakin alkutunnista meno oli aika järkyttävää tappelua. Kyllä se siitä, kunhan vähän molemmat opetellaan. :)


Kuvista kiitos Eve ja Heidi!

4 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!