8. lokakuuta 2016

Vihdoinkin videomateriaalia

Videoita olen lähiaikoina saanut omasta ratsastuksestani heikohkosti, mutta pari viikkoa sitten lauantaina sain ihanan Eveliinan kentän keskelle heilumaan niin kameran kuin puhelimeni kera. Saatiin roppakaupalla kivoja kuvia sekä videomateriaalia musta ja Noasta, sekä illemmalla vielä vähän videota suokkiruuna Jussin ratsastuksesta. 

Liikutimme tyttöjen kanssa kaikki tallin tuntsarit, ja itse menin Tinolla ilman satulaa koulua, 5v Hyrrällä radalla muiden suokkien kanssa, ja Noalla sekä Jussilla kentällä koulua ihan tosissaan. Tinolla kokeilin gagin sijaan niveltä, jonka kanssa poni toimi huomattavasti kivemmin. Uskalsin ottaa paremman tuntuman edestä, joutumatta varomaan kovan kuolaimen vaikutusta. Ratsastus sujui hurjan hyvin! Hyrrän kanssa käytiin köpöttelemässä vain radalla käyntiä ja ravia, mutta Noan kanssa otin tavoitteeksi ihan kunnon työskentelyn. 


Alussa keskityin vain siihen, että saisin liikkeen venymään ja takapään työntämään paremmin. Noa kun jää helposti tikittämään ravia enemmän ylös kuin eteen.


Tässäkin liike on enemmän ylös, ja takajalat ottavat pientä askelta.


Tein paljon askeleenpidennyksiä sekä siirtymisiä askellajien sisällä ja askellajista toiseen, ja näillä keinoin alkoi tämän nuoren ruunan raviin tulla vähän liikettäkin! Ai että, miten hienoa ravia se väläyttelikin vähän väliä. Laukkakin oli edistynyt hirmuisesti viime kerrasta. Lopettelin ratsastuksen melko nopeasti sen jälkeen, kun Noa tuntui hyvältä. Sen kanssa tarvitsee liikutus pitää lyhyenä ja miellyttävänä, sillä se vielä nuoren ikänsä ja melko huonon kuntonsa takia väsyy nopeasti.


Tässä näkyy jo huomattava ero liikkeessä ja muodossa.Pätkittäin mä muistin jopa keskittyä siihen omaan istuntaankin, ja saatiin jo aika hyviä pätkiä kun niin hevonen kuin kuskikin oli ryhdissä... :D


Herttaisen Jussi-ruunan kanssa otin tavoitteeksi vain hyvän eteenpäinpyrkimyksen. Kokeneena valjakkohevosena se toimii hyvin pelkillä ääniavuilla, mutta siltikin jouduin sitä aika reippaasti jumppailemaan ja irrottelemaan kummaltakin ohjalta, sen jäädessä vähän roikkumaan painavana kädelle. Tehtiin jonkin verran myös temponmuutoksia ja asetuksenvaihtoja ympyrällä, sekä koitin ratsastaa Jussia ylälinjastaan vähän pidemmäksi ja pyöreämmäksi. Loppuun ratsastin vain reippaasti siirtymisiä isolla ympyrällä, ja Jussi oli hirmuisen kiva! 8 kommenttia:

 1. Emman video ei näy. sitä ei pysty katsomaan.

  VastaaPoista
 2. Todella upeita kuvia! Tää Noa on kyllä upee hevonen, tykkään etenkin sen väristä todella paljon :)

  VastaaPoista
 3. Onko sun kämppiksillä blogeja?

  VastaaPoista
 4. Mullakaan ei näy video

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!