10. toukokuuta 2017

7 kuukautta hevosenomistajan arkea takana

Hevosenomistajan arki on ollut tottakai ennen kaikkea todella opettavaista, mutta matkaan on mahtunut myös huonompia päiviä sekä pettymyksiä. No, mitä tämän reilun puolen vuoden aikana ollaankaan opittu?

Koen olevani aikaisempaa järjestelmällisempi, sekä ajattelu- ja toimintatapoihini on tullut rutkasti lisää maalaisjärkeä. Pienet arjen haasteet hoituvat paremmin kuin ennen, vaikkakin jotkut saattavat välillä tuntua lähes maailmanlopuilta. Olen oppinut tasapainottamaan ja aikatauluttamaan päiviäni paremmin, kun opintojen lisäksi jokaiseen päivään pitää mahtua myös sen oman hevosen liikutus ja hoito. Eihän se aina mene niin kuin oppikirjoissa, vaan joskus pitää jostain joustaa. Nova kun on niin sosiaalinen ja utelias, että sen kanssa voisi touhuta kaikenlaista vaikka tuntitolkulla! Kiireisten päivien keskellä helposti vaan se itse hengausaika jää minimiin.


Ylläolevat kuvat kuvattu 3.1.2017

Olen oppinut valmentajieni ja itsenäisen ratsastuksen kautta ratsastamaan paremmin, tai ainakin teoriassa. Myös käytännön hommat tallissa ja hevosten kanssa toimiessa sujuvat nyt paremmalla rutiinilla. Tärkeänä osana tätä koko ajanjaksoa on ollut upea tilaisuus päästä tutustumaan näinkin hyvin tähän tammaan, joka on opettanut mulle myös käsittelemään välillä vähän vaikeampia tammapäiviä ja ylipäätään lukemaan hevosia aivan eri tavalla.

Novan kanssa arki on rullannut vaihtelevasti. Me ollaan valmentauduttu niin esteillä kuin koulussa, maastoiltu satulalla ja ilman, tuuppailtu ihan tosissaan kuin myös höntsäilty ihan olan takaa. Esteet ovat meillä jääneet viime aikoina vähän unholaan, ja olemme keskittyneet lähinnä pelkkään sileällä menoon ja maastoiluun.


Ai niin! Muutimme muutama kuukausi sitten takaisin Ypäjälle, johon opiskeluni siirtyivät myös. Työvaltainen opiskeluni Loimihaassa loppui siis helmikuun viimeisenä päivänä, jonka jälkeen oli muutama päivä aikaa siirtää kimpsut ja kampsut opistolle ja Nova uuteen talliin. Tällä hetkellä Nova asustaa aivan ihanalla kuuden hevosen tallilla, aivan hevosopiston alueiden vieressä. Tallilla on kiva pieni kenttä sekä tarhausaikaa aamusta iltaan, ja myös hurjan kiva talliporukka. Tallilta kävelee esimerkiksi ypäjä-hallille ta opistohallille alle viidessä minuutissa. Opiskeluistani lisää voin kirjoittaa toiseen postaukseen, sillä se nyt ei ollut tämän postauksen aihe...

Nova on tässä lyhyessä ajassa kehittynyt hurjasti eteenpäin, niin lihaksistoltaan kuin ratsastettavuudeltaankin. Laukka on alkanut pikkuhiljaa pyörimään niin kivasti, etten siellä osaa enää edes istua, ja koko hevonen näyttää ratsastaessa ylälinjastaan aivan erilaiselta. Pitkät maastolenkit Ypäjän ihanissa maastoissa ja vedessä kahlailu sekä hankitreenit ovat kyllä selkeästi tehneet siis tehtävänsä!

Pähkinänkuoressa siis erittäin antoisat vähän päälle seitsemän kuukautta, päivääkään en vaihtaisi pois. Vaikka joskus ei millään motivoisi lähteä tallille räntäkelissä hoitamaan sitä omaa hevosta, niin aina siellä tallilla suupielet kääntyvät ylöspäin kun pääsee rakkaan tammulin kanssa puuhailemaan!


Ylläolevat kuvat kuvattu 6.3.2017

10 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teistäkin pitkästä aikaa, tosi kivoja kuvia ❤

  VastaaPoista
 2. Tosi mukava postaus, ja ihanaa, että olet oppinut Novalta niin paljon ♥ Ratsastuksesi näyttää omaankin silmään aivan mahtavalta, sulla on tosi hyvä istunta ja näyttää, että Novakin kuuntelee sun apuja! :)

  Todella hienoja kuvia ja hyvää tekstiä ♥

  VastaaPoista
 3. oho et ollutkaan kovin kauaa Loimihaassa :) Mutta tsemppiä anyway!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuotta mä siellä kerkesin olemaan, ei ihan tuntunut siltä omalta paikalta ja Ypäjälle siirtyminen tuntui tässä kohtaa kaikkein parhaimmalta. Kiitos!

   Poista
 4. Jeee Emma on taas täällä

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea taas teistä :) Muistaakseni sinulla oli vuokrahevosiin siirtyessä ja sittemmin Novan ostaessa tarkoitus alkaa kisaamaan enemmän ja korkeammalla tasolla (erityisesti esteitä), mutta tuntuuko, ettei Nova ehkä olekaan siihen oikea hevonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Kisaaminen on tosiaan vähän jäänyt nyt kun on ollut mm. kuolainten, satulan, oman ratsastuksen sekä Novan ratsastettavuuden kanssa vähän säätöä, mutta kyllä tarkoitus olisi kesällä viimeistään käydä joissakin kisoissa!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!