21. toukokuuta 2017

Harrasteohjaajan ratsastusnäytöt tehty

Tähän muutamaan viikkoon on sisältynyt hurjasti eri näyttöjä, ja itse tein myös jälkijunassa C-merkin kouluradan ja rata 1:n. Muu luokka teki nuo kaksi näyttöä ollessani itse Loimihaassa, mutta näppärästi sain suoritettua ne nyt tänne Ypäjälle tultuani ja molemmat sujuivat hyvin. Menneellä viikolla meillä oli myös rata 2 sekä K.N Special. 

Kaksi ensimmäistä näyttöä suoritin hurjan kivalla Urali-tammalla, jolla olin ratsastanut melkein joka päivä maaliskuun alusta lähtien. Siispä alla oli tuttu ja turvallinen ratsu, jonka osasin verrytellä itselleni sopivaksi. Rata ykkösen suoritin normaalin estetuntimme päätteeksi, ja radasta mulle jäi aivan törkeän hyvä fiilis. Urali jää helposti tosi hitaaksi ja sitä on ollut hankala ratsastaa esteiden välissä sen melko tasapainottoman laukkansa vuoksi. Rata oli kokonaisuudessaan rytmikäs ja hypyt onnistuivat, ja oikein hyvillä mielin lähdin radalta pois! Ja läpi meni ;)


  

Uralin kanssa suoritin myös C-merkin kouluohjelman, ja koko tamma tuntui jo verryttelystä lähtien tosi hyvältä. Se jää helposti hitusen pohkeen taakse ja varsinkin laukannostoissa meillä on ollut vähän ongelmia, mutta rata oli sujuva ja tasainen ja tämäkin näyttö päästiin hyvällä arvioinnilla läpi. Omaan keskivartaloon pitää vielä keskittyä paremmin, jotta pääsen istumaan satulassa tasaisemmin ja pohje pysyisi paremmin kiinni, mutta muuten omistan kuulemma oikein hyvän perusistunnan ja ratsastan siististi.

Kahteen seuraavaan näyttöön sainkin vähän itselleni tuntemattomammat hevoset. Alun perin mulle mietittiin näyttöhevoseksi kaunista Robinetta-tammaa, mutta niin vähäisellä treenimäärällä mitä ennen näyttöjä olisi meille kahdelle tullut ei olisi näyttöihin ollut mitään asiaa. Robinetta ei ole hevonen helpoimmasta päästä ja sen kanssa pitää toden totisesti päästä samalle aaltopituudelle ennen kuin voi kuvitellakaan näyttöihin tai kisoihin menoa. Todella hieno se on ja osaavammilla ratsastajilla pistelee parastaan!


Estenäyttöön sain Stikkan-suokkiruunan joka on yksi tallin suosituimmista tuntihevosista varsinkin estetunneilla. Ollaanhan se nähty myös mm. Tampereen hevosmessuillakin muutamaan otteeseen ;) Koulunäyttöön sain hienon ruunan, Ypäjä Huiman. Sen kanssa ehti tulla alle vain kaksi koulutuntia ennen näyttöä, mutta meillä yhteisymmärrys löytyi jo ensimmäisen tunnin aikana niin hyvin että hyvillä mielin suostuin sillä näyttöön suuntaamaan. 

Stikkanilla pääsin menemään yhden estetunnin ennen näyttöä, ja se osoittautui kaikkien puheiden veroiseksi. Se auttaa hurjan paljon ratsastajaa eikä ota moksiskaan virheistä. Saatiin sujuvia hyppyjä ja suht. hyvä rata ratsastettua ja seuraavan päivän näytön jännittäminen laski saman tien puolella. Itse näyttö sujui kivassa rytmissä ja saatiin ihan hyviä hyppyjä aikaan, vaikkakin Stikkanin laukka pääsi joissain kaarteissa vähän pitkäksi ja ristikolla ei vaihtunut laukka. Tiet sain ratsastettua ihan hyvin ja sainkin arvioitsijoilta hyvää palautetta koko radasta.

 

Koulunättöpäivänä suuntasin talliin jo aamukuudeksi, ja puunasin Huiman edustuskuntoon. Sykeröt harjaan ja valkoiset pintelit jalkaan, sekä itselleni puin kisavaatteet ylle. Verkassa yritin saada Huiman vain hyvin pohkeen eteen, sillä se on helposti jäänyt melko hitaaksi edellisillä tunneilla. Nyt sain sen aika hyvin hereille ja se jopa toimi radalla ihan mallikkaasti! Keskiravi nyt jäi vähän mitäänsanomattomaksi ja laukassa se venyi pitkäksi edestä mutta muuten olen oikein tyytyväinen rataan. Ja ei tuo yksi voltin unohduskaan haitannut, vaan läpi päästiin ja saatiin lähestulkoon pelkkää positiivista palautetta arvioitsijoilta. Super Huima, tällä voisi melkeimpä pyörähtää jossain kisoissakin kesällä! Kuvista ja videoista kiitos Marisa, Emma, Mia ja Johanna!

3 kommenttia:

 1. Nöyttääpä ihanalta! Kiva että sait nuo tehtyä, ja hevoset olivat hyviä! ♥
  Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, ja kivan näköistä menoa kaikkien kanssa!


  Blogissani on tällä hetkellä linkkaa blogisi-postaus, käypä linkkaamassa ;)

  siljajahuima.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. millon uutta postausta?

  VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!