17. toukokuuta 2017

Kevään ekat esteet ulkona

Muutama viikko takaperin korkkasimme juhlakentän estekaluston, ja sain pari luokkalaistani jopa ikuistamaan tämän ihmeen! Hyppääminen meillä on jäänyt aika vähille Loimihaan pienen maneesin takia, joten nyt pitäisi alkaa taas saamaan jonkinlaista rutiinia näihin esteisiin nyt kun näinkin hyvissä puitteissa voidaan harrastaa. Täällä on kuitenkin huippuluokan estekalustot, mahtavat pohjat ja suuret kentät sekä maneesit joissa voi hypätä ja mennä koulua. Ei siis mitään valituksia tästä paikasta!

Verryttelin Novan kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen lähdin tulemaan ympyrällä pientä ristikkoa. Välillä tein isomman tien ja välillä pienemmän, ja saatiin oikein kivoja hyppyjä aikaiseksi. Novalla on välillä tapana innostua ja lähteä ryntäämään esteitä kohti, oli sitten kyseessä pieni kavaletti tai isompi okseri. Tällä kertaa näin ei onneksi käynyt, ja pidettiin hetken välikäynnit kun homma sujui sulavasti.


Pian ristikko nostettiin pystyksi, jolloin Novalle vaihtui joku menovaihde päälle ja jo pystyä ennen olevalta kavaletilta saatiin mitä ihmeellisimpiä lähestymisiä aikaan. Usein tuli kuultua kaverien huutavan että "RATSASTA", ja se kyllä auttoi tilannetta. Joskus unohtui vaan ratsastaa kokonaan ja jäin pelkästään matkustamaan selkään, jonka johdosta otettiin muutaman kerran puomeja mukaan. Saatiin kuitenkin oikein kivoja ja pyöreitä hyppyjä!


Tämän jälkeen tultiin pieni rata, johon sisältyi tämän samaisen pystyn lisäksi kaksi muuta pystyä sekä okseri. Tultiin rata muutamaan kertaan ja kaikki sujui oikein hyvin. Muutaman kerran puomit lenteli kun itse jäin nyppimään liikaa laukkaa pois, mutta yli kuukauden tauon jälkeen tämä oli oikein kelpo suoritus omasta mielestäni!

Pikku huilin jälkeen saatiin kuningasidea yrittää hypätä kentällä olevaa vettä, "kun ollaanhan me ennenkin hautojen yli hypätty ja vedessä menty". No, turkoosiksi värjätty vesi olikin lähemmäs maailmanloppu ja saatiin varmaan reilu viisi kieltoa ennen kuin yli mentiin. Sen jälkeen päästiin hyppäämään vesi sujuvasti muutamaan kertaan, eikä mitään ongelmaa enää ollutkaan. 


Tästä suuntasimme hyppäämään vielä muutamat maastoesteet läheiseen metsään, sekä kokeilimme bankettiakin ensimmäistä kertaa. Ei tästä tammasta voi olla muuta kuin ylpeä, se ei kyttäile yhtään mitään ja menee vaikka palavaan taloon jos kuski siltä niin osaa pyytää! Lopuksi kävimme kahlailemassa vielä vedessä, ja ensimmäistä kertaa ikinä pääsimme koko veden läpi laukalla. Ehkä me joskus voidaan startata joku pienimuotoinen kenttäkilpailu, ken tietää ;)7 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!