20. elokuuta 2017

Lomatamma

Niin kuin edellisessä postauksessa mainitsin, vietti Nova pienen hermoloman koulukaverini luona Ikaalisissa, seuranaan tämän samaisen kaverin ihana piensuokki Pruuno. Tämä kaksikko on ollut lähes erottamaton ja oli ihanaa saada nämä kaksi samaan laumaan, ja vielä takaisin Ypäjälle tulon jälkeen samalle laitumelle jatkamaan yhdessäoloaan. Ikaalisissa Nova laidunsi siis Pruunon, sekä kahden muun suokkitamman kanssa ja heillä kaikki sujui loppujen lopuksi aika hyvin - lukuunottamatta Novan turvan palamista ja onneksi vain yhteen kertaan jäänyttä karkauskeikkaa.


Novan kaksi puolta: Ylisöpö ja laama


Nova sai myös säännöllisen epäsäännöllistä liikutusta lomalla ollessaan, joten pelkkää lomailua tämä kuukausi ei ollut. Itse kävin pari kertaa tammulia katsomassa ja viivyin samalla useamman päivän, jolloin tuli ratsastettuakin useampaan otteeseen. Näihin ratsastuksiin kuului niin maastoilua upeissa maisemissa, kouluratsastusta pellolla, estevalmennus sekä uittoreissu ihanalle järvelle. Nova oli niin onnessaan ja teki niin hyvää seurailla miten se nautti laumaelämästä! Teki oikein pahaa raahata se takaisin Ypäjälle treeniin, mutta onneksi täällä päin kaikki on sujunut tosi hyvin ja treenaaminen on lähtenyt superhyvin käyntiin (ja laitumelta tullut heinämaha on lähtemässä hyvää vauhtia). :)

Kuvat, joissa on turpaverkko ovat Ypäjältä. Turpaverkon määräsi Novaa katsomassa käynyt eläinlääkäri, uv-säteilyltä ja ötököiltä suojaamaan. Tällä hetkellä turpa on onneksi todella hyvässä kunnossa ja verkon on voinut jättää kokonaan pois. Turvan rasvaamista jatketaan kuitenkin joka päivä ennaltaehkäisevästi.


1 kommentti:

  1. oho sun blogi onki kokenu ulkonäöltään aikamoisen muodonmuutoksen :D ihana nova <3

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!