18. joulukuuta 2017

Tasaista kehitystä

Meidän yhteiselle taipaleelle on mahtunut niin loputtomalta tuntuvia alamäkiä, kuin myös ihania ylämäkiä. Vaikea sanoa, kumpi näistä on opettanut enemmän. Esteillä olemme ottaneet ehkä suurimmat harppaukset eteenpäin, kun taas sileällä olemme hakeneet vain sitä kultaista keskitietä. Hiljalleen olen nostanut lomailun jälkeen vaatimustasoa sekä tehnyt ruokintaan pikku muutoksia, ja näiden kahden ansiosta Nova on saanut viime aikoina ihan hurjan kivasti lihasta ja lisää voimaa vaativampienkin liikkeiden ja esteiden suorittamiseen. Ypäjällä on ollut mahtavat puitteet harrastaa laadukkaasti, vaikkakin emme ottaneet valitettavasti kaikkea iloa irti Hevosopiston kilpailu- ja valmennustarjonnasta.

Meillä on ollut jonkin verran kuolainongelmia sekä muuten vain omista kiireistä ja motivaationpuutteesta johtuvia kevyempiä jaksoja. Emme ole kerenneet treenata esteitä niin paljon kun suunnitelmissa oli, mutta kehitystä on todellakin havaittavissa. Vaikka Nova suorittaa 80-90cm esteet vaikka silmät kiinni tällä hetkellä, on se mennyt myös aika paljon eteenpäin sileällä. Olemme harjoitelleet pieniä pätkiä kootumpia askellajeja, vastalaukkaa, sulkuja sekä laukanvaihtoja, jotka hyödyttävät kylläkin meitä vain esteillä. Toivottavasti olette seuranneet meidän instagramia, jonne päivittyy reaaliajassa kaikki meidän kuulumiset sekä videot! Alla kokoamani kehitysvideot, joissa näkee kehitystä niin hypyissä kuin askellajeissakin.Tällä hetkellä Nova on tosiaan mukavalla ratsastuksenohjaajaopiskelijalla ylläpidossa vielä reilun kuukauden verran, jonka jälkeen se muuttaa tänne Turkuun hurjan kivalle yksityistallille lähelle keskustaa! Näillä näkymin liitymme Elmo Jankarin valmennettaviin ja treenaamme ahkerasti kevään kisoihin. Tavoitteena olisi päästä starttaamaan 80 luokkia ja saada niistä rutiinia, sekä oikean kuolaimen ja hyvän valmennuksen tuloksena voitaisiin käydä jotain helppoja koululuokkiakin kiertämässä. Uudella tallilla on kiva talliporukka jonka kanssa voi treenata yhdessä ja hommata kimppakyytejä valmennuksiin ja kisoihin. En malta odottaa!Tosiaan valmistuin 1.12 hevosenhoitajaksi, ja nyt työelämä on alkanut täällä kotosalla rullaamaan näppärästi eteenpäin. Tekee tosi hyvää pitää hetki breikkiä hevosista ja keskittyä pelkkään työntekoon, samalla kun saa kuunnella Novan kuulumisia Ypäjältä. Totta kai tästä tulee niin mulle kuin hevosellekin pieni kulttuurishokki muuttaa upeista puitteista ja rauhallisesta maaseudusta tänne keskustan hälinään, jossa maastoilu joudutaan hoitamaan osittain kaupunkimaisemissa, mutta tiesin tämän alun alkaenkin olevan meillä edessä. Jos tätä blogia vielä joku lukee, haluatteko kuulla postauksia Ypäjällä opiskelusta ja ajatelmista valmistumisen jälkeen? Kirjoittaisin niistä mielelläni jos lukijoita on!

1 kommentti:

  1. Ehdottomasti Ypäjästä postauksia! Ihanaa kun tuli taas pitkästä aikaa postausta, tykkään niin paljon sun blogista! :)

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!