14. helmikuuta 2018

Ahaa-elämyksiä estevalmennuksessa

Maanantaina meillä oli kauan odotettu estevalmennus, joka oli tosiaan ensimmäinen kerta tuolla uudella tallilla. Esteillä valmentautumisesta meillä on jo ihan liiankin pitkä aika, joten tämä tuli todella tarpeen. Onhan mulla kentän laidalla ollut välillä aina joku huutelemassa ja nostelemassa esteitä, mutta varsinaisia valmennuksia ei ole ollut useihin kuukausiin. Eläteltiin yhdessä Essin kanssa toiveita siitä, että saataisiin tästä uudesta valmentajasta meille sellainen, joka tulisi hypyttämään meitä säännöllisesti pari kertaa kuussa. Ja niinhän siinä sitten kävikin, kun molemmat lähdettiin tyytyväisinä valmennuksesta talliin!

Alkuverryteltiin normaaliin tapaan, lyhyesti mutta tehokkaasti. Sanomista tuli taas siitä, että ratsastan Novaa aivan liikaa eteen siinä toivossa että takapää aktivoituisi, mutta kouluvalmentajankin käskystä mun pitäisi ratsastaa Novaa vähän alitempossa ja sitä kautta saada ne takakintut paremmin rungon alle. Kun sain tämän ajatuksen esteverryttelyynkin, N tuli aika kivaksi pohkeen eteen.


Lähdettiin tulemaan kahdeksikolla kahta pikkupystyä väistöjä hyödyntäen. Videolta varmasti tajuaa tehtävän paremmin, sillä se on vähän hankala selittää! Tehtävänä tämä oli oikein hyvä ja loppua kohden sain Novaan sellaista terävyyttä, mitä olin hakenutkin. Väistöt meille oli aika hankalia niin kuin videolta näkee, sillä N lähti kovasti kättä vasten ja kiirehtimään esteitä kohti. Itse jäin kylläkin jännittyneeksi selkään enkä muistanut hellittää.


Seuraavaksi tulimme vain samaa kyseistä linjaa ensin viidellä laukalla, sitten neljällä, sitten taas viidellä jne. Meille viisi askelta meinasi alkuun jäädä jatkuvasti liian ahtaaksi, kun jäin itse liikaa matkustelemaan enkä uskaltanut ottaa tarpeeksi suuria pidätteitä. Pari kertaa tehtiin pysähdykset heti ensimmäisen esteen jälkeen, joka kyllä helpotti tilannetta! Loppuun saatiin sujuvat 5 ja 4 askelta.

Lopputunnin tulimmekin sitten alkuun pieniä radanpätkiä, mutta parhaillaan hyppäsimme 12 estettä putkeen. Huomautuksia sain liian etukumarassa olevasta istunnastani, niin esteitä lähestyessä kuin niiden päälläkin. Olen myös tottunut hidastelemaan Novaa pääosin äänellä, mikä ei kylläkään tässä tilanteessa auttanut innoissaan olevaa tammaa. Nyt kotiläksyksi vaan mahdollisimman lyhyttä laukkaa, itselle istuntaharjoituksia sekä paljon jumppaa Novan takapäälle. Videoltakin huomaa, miten kovaa ja hallitsemattomasti me välillä mentiin. Tuollaisille hätäympyröille ei ole kyllä estekisoissa varaa!! :D Perjantaina meillä on kouluvalmennus, ja lauantaina Viivi ratsastaa Novan. Kuvista ja videoinnista kiitos Carita!Videossa ei ole nyt musiikkia, niin saatte kuulla valmentajan kommentit tätä kautta!

2 kommenttia:

  1. Olipa kivasti kirjoitettu postaus, äärettömän mukava lukea ja katsoa! Teidän meno näyttää tosi kivalta jo nyt, innolla odotan, miltä se vaikka jo parin kuukauden päästä näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi, kiitoksia paljon! Toivottavasti saadaan myös kouluvalmennuksista videomateriaalia piakkoin, niin näkee siinäkin sitten kehitystä :D

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!