25. helmikuuta 2018

Kisatreeniä estevalmennuksessa

Torstaina 22.3. osallistuimme ihan hetken mielijohteesta naapuritallilla järjestettävään Iiriksen estevalmennukseen. Maneesi oli itselle tuttu ratsastuskouluajoilta, eikä Novakaan tästä uudesta ympäristöstä häiriintynyt millään tapaa. Tämä Iiris oli itselleni valmentajana täysin vieras, mutta tykästyin hänen opetustyyliinsä ja hyvällä tapaa haastaviin tehtäviin. Julia pysyy meillä varmasti kuitenkin ykkösvalmentajana, mutta kyllä haluaisin uudestaan käydä tämän Iiriksen valmennuksessa joku päivä! 

Aloitettiin valmennus ihan vain verryttelemällä normaalisti kaikissa askellajeissa. Nova oli hyvin pohkeen edessä ja kevyt kädelle, vaikkakin veti välillä edestä ihan tyhjäksi kun jäin liian hitaaksi jalalla. Tultiin kahdeksikolla pari kertaa ravipuomeja, aina suuntaa vaihtaen. Ihan kiva perustehtävä, jonka avulla sain vähän terävyyttä Novan raviin. Ravipuomit vaihdettiin innariksi, jota tulimme pian laukassa. Väli oli aika lyhyt ja käännös tiukka, joten laukka ei saanut olla liian pitkää. Saatiin ihan hyviä pätkiä, missä paikka osui hyvin ja N säilytti aktiivisen ja terävän laukan läpi innarin. 


Verryteltiin myös yksittäisen pystyn avulla, johon piti ratsastaa pienen kaaren kautta. Itse piti vain muistaa pitää aktiivinen laukka, hevosen turpa ylhäällä ja oma istunta pystyssä. Jään helposti pumppaamaan ylävartalolla esteitä lähestyessä, ja tämän huomaa videolta. Sanomista tästä tavasta tuli myös viime viikon estevalmennuksessa, mutta se on niin juurtunut istuntaani, että sitä on parin valmennuksen aikana paha kitkeä kokonaan pois. Näyttää kyllä rumalta, kun kuski heiluu linjallakin esteiden välissä laukan tahtiin kuin mikäkin :D 


Verkkaesteiden jälkeen tultiinkin jo rataa, joka sujui kaikin puolin kivasti. Tuli siellä selässä naurettua ihan kunnolla, kun Nova oli aivan tosissaan ja oli kuumuvinaan niin hirmuisesti esteiden jälkeen. Eipä ole ennen tuollaista vaihdetta tästä tammasta tullut ilmi, ihanaa vain että neiti on innoissaan hyppäämisestä ja osaa tarpeen tullen pistää vauhtivaihteen päälle! Muistan, kun se mulle tullessaan näytti lähinnä siltä, että esteet olisivat vain tupsahtaneet sen eteen, ja se kiipeisi vaivalloisesti niiden yli. 

Kaiken kaikkiaan valmennuksesta jäi niin hyvä fiilis, että nyt harmittaa, että kisojen ilmoittautuminen on mennyt umpeen. Mennään siis 70cm samassa maneesissa järjestettävissä kisoissa, mutta kun tässä valmennuksessa hypättiin ihan näppärästi 90cm oksereita, oltaisiin voitu kisoissa mennä 70cm sijaan helposti 80cm. Katsotaan jos jälki-ilmoittaudutaan, voihan olla että Nova on niin väsynyt jo ensimmäisen radan jälkeen, että olisi ihan älytöntä lähteä toista rataa ratsastamaan. No, paikan päällä sen sitten näkee ja katsotaan tilanteen mukaan, mikä on parhainta! 
Linkki videoon
Iso kiitos Viiville kuvaamisesta ja videoimisesta!

4 kommenttia:

 1. Mukava postaus ja kirjotat niin hyvin, että näitä on kiva lukea! Hyvältä myös näyttää teidän meno. :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli kiva postaus! Tykkään sun kirjotustyylistä ihan tosi paljon, osaat kertoa asiat sopivan tiiviisti, jolloin tällainen laiskurikin jaksaa lukea postauksen loppuun asti!:D

  Ja tsemppiä sulle tuon ylävartalon pumppauksen poiskarsimiseen, kyllä se siitä vielä ajan kanssa. Hyvältä näyttää teidän meno, ja paljon ootte kehittyneet alkuajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia kommentteja on niiiin kiva saada, kiitoskiitoskiitos paljon! :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!