12. helmikuuta 2018

Liikutuskalenterista hyötyä arkeen

Itse olen luonteeltani melko järjestelmällinen tyyppi, tykkään tehdä asiat niin kuin on suunniteltu ja suutun jos suunnitelmat eivät pidä. Kuulostaako tutulta? Omaa arkea helpottamaan kehittelin varmasti joillekin tutun liikutuskalenterin, jonka teippasin vaatekaappini oveen. Oman kalenterin voi helposti väsätä vaikka paperinpalasta, ja tuunata omaa silmää miellyttäväksi. Nyt kuitenkin kun elämme vuotta 2018, on monille helpompaa käyttää puhelimen kalenteria ja pitää järjestystä omista menoistaan tällä tapaa. Vaikka puhelin helposti juurtuu itse allekirjoittaneenkin käteen, tulee kalenteriin vilkaistua valitettavan harvoin. Kun kirjoittaa liikutussuunnitelman ylös, ainakin itseä helpottaa muun arjen suunnitteleminen tämän ympärille. 

Omaan liikutuskalenteriini kirjoitan yleensä vain viikon numeron, sekä viikonpäivät. Tykkään suunnitella aina pari viikkoa etukäteen liikutukset niin, että mahdolliset maneesivarauksetkin teen hyvissä ajoin eikä samana päivänä tule kriisiä siitä, ettei mahdu esimerkiksi suorittamaan kavalettitreeniä täydessä maneesissa. Hevosen liikutuksen rankkuustaso on myös helppo suunnitella kalenteria katsoen, samoin vapaapäivien ja valmennusten ajoittaminen. Itse tykkään kirjata myös maneesivaraukset omaan kalenteriini niin, että pystyn suunnittelemaan aikatauluni niiden mukaan. 


Kalenteriani lähden suunnittelemaan aina edellistä viikkoa katsoen. Oliko paljon kevyttä liikuntaa, raskaita valmennuksia vaiko pelkkää maneesissa pyörimistä? Jos takana oli kevyt viikko, voi rankkuustasoa vähän nostaa tulevalle viikolle hyvän maun rajoissa, ja taas toisin päin jos takana on ollut rankkaa valmentautumista. Jos taas koko viikko ollaan vietetty maneesissa ratsastaen, tekee se hevoselle kuin kuskillekin älyttömän hyvää päästä vähän metsään rämpimään ja tuulettumaan ulkoilmassa! Ratsastuksien jälkeen kirjoitan liikutusvihkoon vielä että mitä tehtiin ja millä fiiliksillä tammuli liikkui tänään. Pidättekö te kirjaa hevosenne menneistä ja tulevista liikutuksista?

2 kommenttia:

 1. Sulla on ihana käsiala! Tää oli jotenkin tosi miellyttävä postaus, kiva tälleensä lyhyenä ja ehkä vähän itseäkin motivoivana.:D

  Pakko myöntää, että itsekin sorrun sinne puhelimen kalenterin puolelle tosi usein.. Nyt olen kuitenkin ostanut ihan "manuaalisen" kalenterin, pakko koittaa merkkailla kuvausmenot johonkin konkreettisesti ylös, kun omalla tavallaan koen tuon puhelimen kalenterin tosi sekavaksi.

  Ponin liikutuksia olen rustaillut ylös oikeastaan vaan blogiin, kun kerran viikossa Pokkista vuokraan. Onneksi kulkee omistajan ja tuntilaisten kautta hyvin tieto siitä, minkä verran on tunteja mennyt ja jos on jotain ihmeellisempää touhuiltu. Tälle vuodelle suunnittelin jo ihan itseäni varten jonkinlaista päiväkirjaa ratsastusten suhteen, mutta sekin pääsi vähän jäämään..:D

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos ihanasta kommentista! Itsekin merkkaan kaikki "normiarjen" tapahtumat puhelimeen ylös, mutta vasta tässä lähiaikoina olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja kirjoittanut muistilapuille kissankokoisin kirjaimin kaikki mitä pitää muistaa :D toimii!!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!