19. maaliskuuta 2018

Testissä Chia de Gracian kamomilla

Kamomilla on suosittu yrtti niin ihmisten kuin hevostenkin keskuudessa. Ihmisillä kamomilla toimii ihon ja hiusten parantajana, sekä lievittää stressiä ja hermostuneisuutta sen rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta. Kamomilla tekee oikein hyvää myös mahalle! Kaupoista löytyy kamomillaa kuivattuna, teenä tai uutteena. Kamomillatee on varmasti monelle tuttu juoma, ja se tunnetusti rauhoittaa kehoa ja mieltä, ja sopiikin hyvin iltateeksi. 

Nova hermostuu ja menee melko usein mieleltään ikään kuin lukkoon, jolloin pienikin komentaminen saa sen ihan täysin tolaltaan. Tamma tuntee helposti lähellä olevien hevosten ja ihmisten hermostuneisuuden, joka helposti loppujen lopuksi tarttuu siihen itseensäkin. Silloin kellään ei ole hauskaa.


Täällä blogissa kirjoitin myös Novan juontiongelmasta heti muuton jälkeen. Mahahaava- tai jopa ähkyriski oli tällöin melko suuri, joten päätin etsiä jotain pientä lisää ruokintaan tukemaan mahan hyvinvointia ja ruuansulatusta, sekä tottakai ennaltaehkäisemään mahdollisia ongelmia jatkossa. Ensimmäisenä kävin kurkkaamassa Chia de Gracian tarjonnan, sillä tältä valmistajalta olen kuullut niin paljon hyvää, ja saanut myös hyviä kokemuksia entuudestaan, kun syötin Novalle chiansiemeniä.

Kamomillaa kuvataan Chia de Gracian sivuilla näin: 
Kamomilla sopii hevosen ihon hoitoon, ihottumille ja haavoille, erilaisten tulehdustilojen hoitoon, suoliston ja vatsan hyvinvoinnin ja/tai vatsahaavan tukihoitoon. Kamomilla ehkäisee tulehduksia vatsan  limakalvoilla ja lievittää kipuja, laukaisee vatsakramppeja. Sopii myös hermostuville ja stressaantuville hevosille. Kamomilla sopii myös käytettäväksi varsoille sekä tiineyden aikana. Ulkoisesti kamomillaa voidaan käyttää hauteina  ihon ja limakalvojen ärsytys- ja tulehdustiloihin kuten haavoihin, ihotulehduksiin, auringonpolttamalle iholle sekä hyönteisten puremiin ja ihon kutinaan. "


Nova syö kamomillaa tällä hetkellä joka päivä noin 2rkl rehun sekaan turvotettuna. Jokaisen ratsastuksen jälkeen tammuli siis saa muutaman desin Progress-mössön jonka seassa on kamomillaa ja mahdolliset elektrolyytit hikitreenin jälkeen. Tämä combo on Novan suurinta herkkua, ja ruokakippo nuollaan aina viimeisen päälle puhtaaksi!

No, miten kamomilla on meillä sitten vaikuttanut? Vajaa kahden kuukauden syöttämisen jälkeen osaa jo vähän sanoa, miten tämä on Novaan vaikuttanut. Nova on välillä ollut vähän poissaoleva ja apaattisen oloinen, eikä ole oikein kiinnostunut ympäristöstään. Päivästä riippuen toki. Ratsastaessa se on välillä osoittanut pientä närkästymistä, eikä ole ollut yhdessä touhuamisesta niin innoissaan ja "täysillä messissä". Lanta on usein ollut vähän normaalia löysempää, ja Nova on tehnyt tarpeitaan mun nähden tosi harvoin. Sekä niin kuin ylempänä mainitsin, on N ollut helposti todella hermostunut ja yrittänyt pakoilla työntekoa. 

Nykyään Nova on todella sosiaalinen ja seurallinen, sekä koko aika tutkimassa ympärilleen. Se on hurjan kiinnostunut kaikesta mitä teen, ja seurailee korvat hörössä ympärillään tapahtuvia asioita. Se ei tee enää äkillisiä liikkeitä tai osoita minkäänlaista stressaamista. Ruuansulatus toimii hyvin, ja lanta on koostumukseltaan hyvää. Nova tekee töitä hyvin mielellään ja säikkyilee nykyään hurjan harvoin mitään. Peuralauma saattaa juosta sen nokan edestä tai bussi viilettää suoraan vierestä, mutta tämä tammuli vain vilkaisee niitä ja jatkaa matkaa korvat tötteröllä ilman minkäänlaista ongelmaa. Voin usein hoitaa sitä käytävällä vapaana ja puuhailla yhdessä kaikkea kivaa myös maneesissa maasta käsin, ilman pelkoa siitä että kohta tammalla pimahtaa päässä ja se päättää poistua paikalta kun mun kanssa hengailu ei enää kiinnostakaan. Nykyään voimme vain karsinassakin hengata pitkään ja neiti on koko ajan tunkemassa päätä syliin ja vaatimassa rapsuttelua!


Voin siis kovasti suositella! Olen miettinyt Novan annoksen kasvattamista kolmeen ruokalusikalliseen, mutta tuo kaksikin on näyttänyt vaikuttavan oikein hyvin. Tämä pakkaus on myös ollut hyvin riittoisa, sillä meillä on vajaan kahden kuukauden käytön jälkeen vielä noin puolet jäljellä! Pakkauksella on hintaa vain 15,90€, joten ei ollenkaan huono ;) Syötän tätä varmasti jatkossakin Novalle, sillä tätä ei tarvitse syöttää pelkkinä kuureina. Suosittelen kokeilemaan, jos olette kamppailleet samojen ongelmien kanssa! Postaus ei ole tehty yhteistyönä, vaan suosittelen tuotetta aivan vapaaehtoisesti hyvien kokemuksien ansiosta. 

4 kommenttia:

 1. Oho, täähän vaikuttaakin mielenkiintoiselta tuotteelta! Täytyykin harkita tän ostamista, sen verran kokeilemisen arvoiselta tää tuntuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, kerro sitten jos toimii!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ja tosi hyödyllinen postaus! Tän luettua aloin miettimään, että täytyy kyllä ehdottomasti ottaa myös Peetulle tää testiin. Se on kanssa tosi stressiherkkä ja muutenkin melko tarkka mahastaan, joten voisin kanssa kuvitella, että tää vois olla aika loistava lisä meidänkin ruokavalioon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla että sait inspiraatiota, toivottavasti teillä toimii!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena - kiitos!